Linkovi

Engleska i Portugal odlučuju o polufinalisti


Iako im se i dalje može prigovarati zbog neefikasne i nezanimljive igre – izabranici Svena Jorana Eriksona nastaviljaju sa uspjesima na Mondijalu u Njemačkoj. U Psmini finala “Gordi Albion” je eliminisao vrlo dobru selekciju Ekvadora (1:0).

Jedini pogotak u Štutgartu postigao je Dejvid Bekam u 60. minutu iz slobodnog udarca.

Osim toga – može se reći da Engezi nisu ozbiljnije zaprijetili golmanu Paragvaja Kristijanu Moru. Na drugoj strani – iako je izostala agresivnost koju su ispoljili u prva dva meča u kvalifikacionoj grupi – igrači Ekvadora imaju za čim da žele.

Najprije je na samom početku susreta Kerlos Tenorio pogodio Prečku, a u drugom poluvremenu nekoliko vrlo dobrih udaraca zaustavio je golman Pol Robinson.

Englezi se u četvrtfinalu u Gelzenkirhenu sastaju sa Portugalom, koji je u Nirbergu, u utakmici koju će mnogi pamtiti po ruskom sudiji Valentinu Ivanovu, eliminisao jednopg od favorita - selekciju Holandije.

Ivanov je na tom meču dodijelio čak četiri crvena (po dva Holanđanima i Portugalcima) i 12 žutih kartona.

Gol odluke za četu brazilskog trenera Skolarija postigao je igrač Čelsija Maniš u 23. minutu.

Obje ekipe su imale priliku da promijene rezultat, ali razloga za žaljenje ponajviše će imati Filip Koku čiji je udarac početkom drugog poluvremena zaustavila prečka.

Plasman među osam najboljih u suboru su izborile Njemačka i Argentina, koje će odmjeriti snage u četvrtfinalu 30. juna u Berlinu.

XS
SM
MD
LG