Linkovi

Francuzi i dalje bez pobjede na Mondijalu


Francuzi su, napokon prekinuli post. Prvi gol na Mondijalu - skoro osam godina po osvajanju titule šamiona svijeta – postigao je Tijeri Anri. Međutim, “trikolori” će na prvu mundijalsku pobjedu nakon 1998. morati da pričekaju, jer su borbeni Korejanci pred sam kraj susreta došli do izjednačujućeg pogotka.

Sve je, za četu Rajmonda Dominika, počelo kako treba. Navala je profunkcionisala – prvi put od trijumfa nad Brazilcima u finalu prventstva u Parizu. Viltor je u 9. minutu sjajno proigrao Anrija, koji je potom loptu rutinski poslao iza leđa golmana Koreje...

Francuzi će žaliti i zbog još jednog gola u prvom poluvremenu koji sudija nije vidio. Nakon kornera Viera je bio najviši u kaznenom prostoru, a golman odbranio loptu koja je – vidjelo se na usporenom snimku - prešla gol crtu.

Sve do 81. minuta izgledalo je da Francuzi trijumfom odlaze na megdan reprezentaciji Togoa, sa dovoljno bodova za plasman u drugi krug. Tada je Park Ji Sung jednom, na izgled ne tako opasnom loptom, ubačenom u kazneni prostor lobovao Barteza, a Galas nije stigao da loptu izbaci iz nebranjene mreže – 1:1.

Francuzima je sa neophodna pobjeda protiv Togoa, a plasman će odlučiti i duel koji će Švajcarci odigrati sa Korejom.

Sa prošlog šampionata “trikolori” su se kao tada aktuelni prvak vratili pošto nisu prošli nadmetanje u grupi. Nakon neriješenog rezultata sa Korejom i činjenice da će zbog parnih kartona pauzirati Erik Abidal i Zinedin Zidan - vrlo lako bi se neslavna istorija mogla ponoviti.

XS
SM
MD
LG