Linkovi

Petković ne podnosi ostavku dok traje Mondijal


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore Ilija Petković izjavio je da neće podnostiti ostavku dok traje Svetsko prvenstvo u Nemačkoj.

Reprezentacija SCG juče je izgubila drugi meč na šampionatu od Argentine sa 0:6, pošto je u prvom poražena od Holandije sa 0:1.

"Zbog čega da podnesem ostavku? Zbog jučerašnjeg rezultata. Fudbal je takav - ili se prolazi ili ne. Daću ostavku, nema problema, kada dodjem kući", rekao je Petković na konferenciji za novinare u Bilerbeku, na kojoj se nije pojavio nijedan igrač.

On je, medjutim, na novinarsko pitanje da li će da podnese ostavku posle poraza od Argentine veoma emotivno reagovao:"Vi me terate da podnesem ostavku, pa vi me niste ni postavili. Govorio sam da nisam krpelj. Kada ću dati ostavku, to je moja stvar. Ja sam službenik Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore".

"Mi smo se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo, dalje od ove priredbe nema. Uvek sam mislio da smo napravili veliku stvar. Ostavka...za dobrobit Srbije moramo sve da napravimo", rekao je Petković i dodao da je njemu najteže, jer je tri godine mukotrpno radio.

On je naglasio da "plavi" juče nisu imali svoj dan, kao i da je Argentina bila bolja.

"Pod tim se sve podrazumeva. Nekad se nešto ne može. Juče je bio dan koji je sve upropastio. Ostaje jedan težak udarac. Idemo dalje. To je fudbal", rekao je Petković.

Na pitanje, zašto se igrači nisu pojavili na konferenciji za novinare, selektor SCG je taj potez objasnio: "Demokratija je čudo. Svako ima pravo da dodje ili ne dodje. Ja se ne stidim da budem ovde".

Pre toga portparol FS SCG Aleksandar Bošković objasnio je da "apsolutno nema nepošstovanja prema novinarima, iz vrlo jednostavnog razloga, jer je to zabranjeno".

"Jednostavno, njima je teško", dodao je Bošković.

"Meni je savest čista. Trebalo je da protiv Argentine igramo 1-9-1. Stojim iza toga. Odustao sam od toga zbog pritiska, da ne budem defanzivac koji je napravio cementaru tamo negde u Popovcu", rekao je Petković.

On je ponovio da mu je žao što nije "sebe poslušao" već kolege trenere koji su vršili pritisak da ekipa treba da igra lepo, lepršavao i da se nadigrava sa Argentinom.

Ipak, pitanje da li ga je sramota posle ubedljivog poraza, ponovo je iznerviralo selektora SCG.

"Šta mislite da sam uzeo tortu posle utakmice i veselio se. Šta mislite šta sam radio. Šta hoćete od mene da se namažem blatom", rekao je Petković.

Kada su se strasti smirile selektor SCG ocenio je da je naredni protivnik Obala Slonovače "sa pravom u najjačoj grupi".

"Bilo bi dobro kada bi utakmica sa Obalom Slonovače donela dobar rezultat. Sigurno ću nešto uraditi kako ne bi doživeli ono što ne bismo želeli", rekao je Petković.

Reprezentacija SCG naredni, poslednji meč na SP igra 21. juna u Minhenu protiv Obale Slonovače.

XS
SM
MD
LG