Linkovi

Banjaluka: Skup za referendum o samostalnosti Republike Srpske


Dve hiljade ljudi učestvovalo u Banjaluci u protestnoj šetnji sa koje je upućen poziv za organizovanje referenduma za samostalnost Republike Srpske.

Protestnu šetnju banjalučkim ulicama organizovala je nevladina organizacija Srpski narodni pokret "Izbor je naš" koja tvrdi da je prikupila više od 50.000 potpisa građana RS za plebiscit na kojem bi se srpski narod u Bosni i Hercegovini izasnio za izdvajanje RS iz BiH.

Predsednik Srpskog narodnog pokreta "Izbor je naš" Dane Čanković rekao je da današnja šetnja banjalučkim ulicama održana pod geslom "Srpska zove pod jednu zastavu" i poručio okupljenim građanima da "srpski narod ima Srpsku u srcu, zbog čega će svom snagom istrajati na putu do slobodne RS, izdvojene iz nametnute BiH".

On je pročitao zahteve koje ta nevladina organizacija upućuje Narodnoj skupštini RS i kojima se od narodnih poslanika traži da "ocene ideje i osećanja građana koji su ih birali, stavljajući iznad svega slobodu i volju naroda". U zahtevu se još navodi da "Srbi, kao najbrojniji u regionu, ne mogu i ne smeju da izgube baš sve bitke u ovom vremenu".


XS
SM
MD
LG