Linkovi

Zabavljanje je socijalni fenomen prepun mešovitih signala


Znati šta vaš momak ili devojka zbilja misle je misterija za mnoge neudate i neoženjene. Medjutim, jedna žena je postavila veb stranicu kojom se pripadnicama lepšega pola omogućava da konsultuju druge muškarce o tome kako da se najbolje postave u ljubavnoj vezi.

U vrtlogu modernog života, društvene interakcije su postale neverovatno kompleksne dok je slanje pogrešnih signala veoma uobičajeno. Komunikacione alatke koje imaju za cilj da nam oakšaju život često ne pomažu. Slanje tekstualnih i e-meil poruka i isprekidani signali mobilnih telefona često zapravo zamute pre no što razjasne tu poruku.

Žene su bombardovane časopisima i drugim vrstama ženske literature sa ciljem da dešifruju šta muškarci misle. Sada se pojavila i jedna veb stranica koja pokušava da prevede poruke - nudeći ženama šansu da pitaju upravo muškarce za savet o nekom posebnom pitanju vezanom za muško-ženske odnose.

Ta veb stranica pruža ženama mogućnost da u okviru foruma pošalju poruke jednom od četvorice muškaraca, koji su različite starosne dobi i postave im pitanja o ljubavnim veyama. Medju njima, su ”mladji neoženjeni muškarac“, ”momak koji ima devojku“, ”muž“ i ”razvedeni muškarac“.Svi oni pružaju savete iz muške perspektive.

Osnivač ove veb stranice Džoana Vajt kaže da je došla na tu ideju pošto je i sama bila žrtva konfuzije u vezi sa tim kako da pridje izvesnoj situaciji ili muškarcu. Zatražila je savet od svog druga i poslušala ga. Danas ona srećno živi sa tim muškarcem, Krisom Vilmotom koji na njenoj veb stranici ima ulogu ”momka koji ima devojku“.

Džoana Vajt kaže da ta četvorica muškaraca dopuštaju ženama da im postavljaju pitanja o širokom spektru pitanja koja utiču na različite faze njihovog života. Medjutim, bilo je nekih čudnih pitanja.

”Neoženjeni mladji muškarac“ , 23- godišnji Ben St. Lorens kaže da je bio pomalo iznenadjen kad je jedna 65 godišnja žena zatražila njegov savet kako da svoju vezu sa muškarcem ” dovede u ozbiljniju fazu “. Sve u svemu Ben kaže da ga većina žena postavlja pitanja o emocionalnim problemima.

Kad je u pitanju Kris Vilmot, ”momak koji ima devojku“ žene ga često pitaju šta je muškarcima privlačno. Žene u Sidneju izgleda misle da je ta veb stranica dobra ideja, ako bi na njoj rešenja nudili muškarci koji pružaju direktne odgovore.

Mada neke od njih veruju da žene moraju da reše sopstvena pitanja. I mada je možda već na pomolu i stranica ”Real Deal“ što inače znači ”prava stvar“ na kojoj bi odgovore potražili muškarci panel stručnjaka ima jedan savet za oba pola. Ukoliko niste srećni u svojoj vezi možda je trenutak da je napustite.

XS
SM
MD
LG