Linkovi

Bono gost - urednik izdanja posvećenog borbi protiv side


Popularni lider irskog sastava U2 nastavlja sa praksom vodećeg filantropa među muzičkim svetskim mega zvezdama. Da bi prikupio novac za kampanju borbe protiv AIDS-a Bono je protekle nedelje – na jedan dan - bio urednik visokotiražnog britanskog dnevnika Indipendent.

Bono kaže da uživa u statusu rok zvezde, a zaposleni u britanskom Indipendentu – na jedan dan – oslovljaval su ga sa “šefe”.

Bono je bio gost urednik izdanja posvećenog borbi protiv side. On koristi svoju popularnost da bi se poruke usmerene na sprečavanje širenja virusa HIV širile što je brže i što je šire moguće.

"Motivacija je manje važna od rezultata”, tvrdi Bono.

Naslov u novinama glasi: "Danas nema vesti. Samoj je 6 i po hiljada Aftikanaca umrlo od bolesti koja se može sprečiti”

Polovina zarade odmah će otići direktno za borbu protiv side, što je deo Bonovih aktivnosti sa ciljem da humanitarne akcije podignu na korporativni nivo. Bono je to promovisao u direktnoj komunikaciji sa brojnim svetskim liderima.

Izdanje Indipendenta koje je Bono uredio prepuno je ekskluzivnim informacijama o poznatim ličnostima, jer Bono veruje da je to način da se probudi globalni interes za borbu protiv AIDS-a.

Tu je njegov intervju sa britanskim premijerom Tonijem Blerom i top lista muzičkih hitova u izboru Kondolize Rajs. Tu je i autorski tekst gitariste U2-a, Edža.

"Mislim da je bolje da na borbu protiv AIDS-a u Africi osećamo kao avanturu, nego kao teret". kaže Bono i ističe da je slava smešna valuta, ali da namerava da je potroši pametno.

Bono ovih dana promoviše Motorolin crveni mobilni telefon od čije će prodaje deo profita biti prosleđen za borbu protiv side, malarije i tuberkuloze. Bono istovremeno nastavlja svoj redovan posao – evropska turneja U2-a počinje ovog leta.


XS
SM
MD
LG