Linkovi

Savet ministara EU raspravlja o referendumu u Crnoj Gori


Evropski izaslanik za referendum Miroslav Lajčak najavio je da će ministri EU saopštiti stav o tome kakva su njihova očekivanja od referendumskog procesa.

Lajčak je rekao da će Savjet ministara EU raspravljati o tome "šta bi trebalo da se desi na dan referenduma u Crnoj Gori i odmah poslije plebiscita" i naglasio da je EU promijenila svoj stav, jer sada ne govori da je za očuvane Državne zajednice.

I lider suverenističkog bloka Milo Đukanović rekao je da je Evropa promijenila odnos preferiranja Državne zajednice, i dajući Crnoj Gori pravo na referendum, iskazala dobrodošlicu u porodicu slobodnih i nezavisnih evropskih država.

Blok za zajedničku državu pozvao je predsjednika Državne zajednice Svetozara Marovića da odgovori na pismo koje mu je nedavno uputio srpski patrijarh Pavle u vezi sa budućim odnosima Srbije i Crne Gore.

Predsjednik SNS Andrija Mandić je istakao da je «na žalost cijele Crne Gore patrijarh Pavle pisao Maroviću i upozorio ga da se izgubio u prostoru i vremenu i podsjetio ga šta je posao predsjednika države Srbija i Crna Gora.

Taj Blok ocijenio je kao provokaciju najavu iz crnogorske Željeznice da će građani Crne Gore kojima je Željeznica Srbije odobrila besplatno putovanje da bi glasali na referendumu morati da plate dio vozne karte nakon što pređu na crnogorsku teritoriju.


XS
SM
MD
LG