Linkovi

Poginulo 10 vojnika u padu helikoptera


Svih deset putnika i članova posade u američkom vojnom helikopteru, koji se srušio tokom borbenih operacija u Avganistanu, poginulo je, saopštila je američka vojska. Uzrok pada helikoptera nedaleko od Asadabada, glavnog grada pokrajine Kunar, nije neprijateljska vatra.

"Helikopter je bio u akciji u zoni sletanja na vrhu planine kada je došlo do pada", navodi se u saopštenju američke vojske.

U Basri se srušio britanski helikopter

U Basri na jugu Iraka srušio se britanski vojni helikopter, pri čemu su stradale četiri osobe, saopštila je policija. Helikopter je najverovatnije bio pogođen, a britansko ministarstvo odbrane potvrdilo je da je došlo do rušenja, ali nije saopštilo podatke o žrtvama. Helikopter se srušio na kuću u jednoj četvrti u Basri. Lokalni izvori saopštili su da su četiri osobe stradale, a da nije bilo povrijeđenih. Prema navodima lokalne televizije, nakon pada helikoptera na mestu nesreće okupilo se mnogo Iračana koji su se veselili padu helikoptera.

U medjuvremenu, najmanje deset Iračana poginulo je danas, a sedmoro je oteto u odvojenim napadima pobunjenika u Bagdadu i Mahavilu, saopštila je policija. Napadi su nastavljeni u glavnom gradu Iraka gde su dva deteta poginula kada je na njihovu kuću u severnom Bagdadu ispaljena raketa. Jedan pripadnik policije je poginuo, a jedan je ranjen kada je patrola iračke policije naletela na bombu u istočnom Bagdadu. Policija u Bagdadu pronašla je tela sedam otetih Iračana brutalno ubijenih za koje se smatra da su žrtve "odreda smrti".

XS
SM
MD
LG