Linkovi

Rumunija nastavlja sa naporima da obnovi zaštitne nasipe duž Dunava


Rumunija nastavlja sa naporima da obnovi zaštitne nasipe duž Dunava

Rumunija nastavlja sa naporima da obnovi zaštitne nasipe duž Dunava, dok mnogim selima u regionu Balkana prete poplave. Policija, vojska i dobrovoljci rade danonoćno kako bi duž Dunava rasporedile vreće s peskom, a u međuvremenu, jake kiše se nastavljaju. Vlasti i dalje evakuišu stotine stanovnika i upozorile su da će na silu premestiti sve one koji ne budu želeli da se evakuišu. Samo u Rumuniji, svoje domove je do sada napustilo skoro sedam hiljada ljudi.

Policija uhapsila sedam direktora i više od hiljadu radnika firme IFCO Systems

Američka policija uhapsila je najmanje sedam direktora i više od hiljadu radnika američkog ogranka nemačke firme IFCO Systems. Majkl Čertof, sekretar za unutrašnju bezbednost, izjavio je da su hapšenja rezultat operacije koja je započela pre godinu dana u nastojanju da se pronadju i krivično gone kompanije koje sistematski zapošljavanju ilegalne imigrante. Firma IFCO Systems federalnim vlastima davala je lažne podatke o svojim zaposlenima.

Džozefin Kroford osvojila džekpot u vrednosti od 10 miliona dolara

Jedna pra-baka iz američke savezne države Nju Džersi napustila je ove nedelje kockarnicu u Atlantik Sitiju kao mnogo srećnija i bogatija žena. 84-godišnja Džozefin Kroford osvojila je džekpot u vrednosti od 10 miliona dolara u kazinu Harah, što je najveća suma koju je iko ikad osvojio u jednoj kockarnici u Atlantik Sitiju. Udovica, inače kelnerica u penziji kockala se u tom gradu skoro 30 godina i nikad nije imala dobitak veći od hiljadu dolaa. Kako je izjavila, još ne zna šta će da uradi sa novcem koji je dobila, ali će svakako jedan deo pokloniti članpovima svoje porodice, a pominjala je i put u Italiju. Džozefin Kroford dodala je da će svakako nastaviti da posećuje kockarnice i da će možda čak oprobati sreću i u Las Vegasu.

XS
SM
MD
LG