Linkovi

San Antonio najbolji na Zapadu


Zahvaljujući pobjedi nad Jutom 115-82, aktuelni šampion - San Antonio Sparsi - suočiće se u prvom kolu plej ofa sa Lejkersima ili Kingsima iz Sakramenta, a u svim predstojećim duelima u doigravanju, imaće prednost domaćeg terena.

Sparsi su sa 62 pobjede i svega 19 poraza osigurali titulu najboljeg u Zapadnoj konferenciji. Aktuelni šampion ove se sezone, barem kada je riječ o imenima, značajno pojačao, ali mnogobrojne povrede – posebno dvojice ključnih igrača u kombinatorici trenera Grega Popovića, Tima Dankana i Manua Đinobilija – nisu dozvolile da Sparsi zasijaju u punom sjaju i pokažu da su bolji tim od šampiona istočne konferencije Detroita.

Na istoku – borba za plasman od petog do osmog mjesta vodiće se do srijede - posljednjeg dana ligaškog nadmetanja. Vašington je trenutno peti sa po 40 pobjeda i poraza, dok Indijana, Milvoki i Čikago – od sinoć imaju samo jedan poraz više. Milvoki je sinoć sa 113-93 pobijedio opušteni Detroit i u posljednjem meču sezone Baksi večeras gostuju u Vašingtonu, dok Vizardsi u srijedu još gostuju i na Oburn Hilsu.

Čikago je tek nakon produžetka došao do trijumfa u Orlandu. Medžik je poražen nakon 8 pobjeda i čak 12 uzastopnih trijumfa kod kuće. Najzaslužniji za to što će tim iz Ilinoja možda u prvom kolu izbjeći Pistonse – sinoć je bio plejmejker Kirk Hajnrih sa 26 poena i 10 asistencija. Darko Miličić je za nešto više od 19 minuta ubacio 4 poena, uz po jedan skok i blokadu. U posljednjoj utakmici sezone – Čikago dočekuje Reptorse iz Toronta.

Predrag Stojaković djelovao je ohrabrujuće uoči predstojećeg plej ofa. U trijumfu Pejsersa u Er Kanada Centru u Torontu (120-95) Stojaković je sa 27 poena bio najefikasniji, uz odličan šut iz igre i 5 od 10 uspješnih pokušaja za tri poena. Do kraja ligaškog nadmetanja Indijana u Srijedu dočekuje Orlando.

XS
SM
MD
LG