Linkovi

Na vodomernoj stanici Dunav dostigao nivo od 736 centimetara


Vodostaji Dunava, Tise i Save u više mesta u Srbiji prevazišli su granicu vanredne odbrane od poplava. Dunav je prevazišao tu granicu kod Novog Sada, Zemuna, Pančeva, Smedereva, Bačke Palanke, Bogojeva, Apatina i Bezdana. Nivo Save je viši od granice vanredne odbrane od poplava u Beogradu, a Tise u Novom Kneževcu i Titelu. U prigradskom naselju Dunav, koje je iseljeno, i dalje probleme stvaraju podzemne vode, koje meštani pokušavaju da izbace pumpama, a ugrožena su i druga prigradska naselja na području opštine.

Poziv gradjanima da volontiraju na nasipima u Novom Sadu

Generalni direktor Javnog vodoprivrednog preduzeća Vode Vojvodine Branislav Radanović pozvao je gradjane da se jave kao volonteri za rad na nasipima, kako ne bi došlo do proboja nasipa. Prema njegovim rečima, vrh vodenog talasa u Novom Sadu očekuje se u ponedeljak uveče ili u utorak ujutro, kada će vodostaj dostići nivo od 740 centimetara.

Na toku Dunava i Save sprovodi se vanredna odbrana od poplava, a najkritičnija mesta kod Beograda su Zemun, Ada Ciganlija i deo od ušća do starog železničkog mosta, rekao je Dimitrijević.

XS
SM
MD
LG