Linkovi

Globalni progres ka čistoj energiji


Zaštita čovekove okoline često je jedna od najvažnijih tema u međunarodnim medijima. Uticaj ugljeničnih isparenja, kao i politička nestabilnost u nekim od država proizvođača nafte, naveli su jedan deo američke auto-industrije da počne da radi na proizvodnji vozila na takozvana alternativna goriva.

Ljubav između Amerikanaca i njihovih automobila traje i dalje. Ipak, sve je više vlasnika koje brine kako njihova zavisnos od automobila utiče na okolinu. Nacionalno udruženje za promociju vodonika kao goriva, nedavno je u Kaliforniji održalo skup pod naslovom «Globalni progres ka čistoj energiji». Najveće auto-kompanije, poput Dženeral Motorsa, Tojote, Honde, Audija i Folksvagena prikazala su svoja eksperimentalna vodonična vozila. U pitanju su vozila koja koriste gorivne ćelije, u kojima se pomoću vodonika i kiseonika dobija električna energija, koja pokreće elektro-motor vozila. Zato nema štetnih isparenja, već ćelija kao otpad izbacuje samo vodu i toplotnu energiju. Džefri Serfas je predsednik nacionalnog udruženja za promociju vodonika, u kome su okupljeni predstavnici industrije, vlasti i naučnih institucija.

«Pomoću vodonika možete da dobijate gorivo za vozila iz drugih oblika energije – vetra, uglja ili atomske energije. Sve te energente ne možete da stavite u rezervoar, ali možete da ih pretvorite u vodonik. U tome je njegova čar. Posmatrajte to kao da je u pitanju struja, pošto vodonik možete da dobijete iz svega, a ne zagađuje okolinu.»

Konferenciji je prisustvovalo više od hiljadu učesnika – od energetskih stručnjaka, zakonodavaca i istraživača – koji su došli iz celog sveta. U kongresnom centu u Long Biču, u Kaliforniji, prikazana je najnovija vodonična tehnologija – od vodoničnih ćelija auto-giganta Honde do proizvoda manjih kompanija. Na štandu kalifornijske firme «Vodonični automobilski sistemi» prikazana je maketa policijskog vozila na gorivne ćelije – opisana kao vodonična patrola, sa natpisom «služba u zaštiti okoline». Ta firma vozila sa motorima na unutrašnje sagorevanje prerađuje da rade na vodonik. Britanska firma «Inteligentni dizajn» prikazala je motorcikl na baterije i gorivne ćelije koji je 10 puta ekonomičniji, kada se poredi sa klasičnim motorom.

«Motorcikl ima gorivnu ćeliju od jednog kilovata, koja radi na komprimovani vodonik, kao i pet-kilovatni akumulator koji se dopunjuje tokom vožnje. Dostićićemo brzinu od 80 kilometara na sat, a to je u poređenju sa klasičnim motorima kao da vozite 300 kilometara pomoću samo jednog litra goriva.»

Kompanija «Inteligentna energija» već proizvodi gorivne ćelije u SAD, Britaniji i Južnoj Africi. Džefri Serfas, iz udruženja za promociju upotrebe vodinika, veruje da će vozila budućnosti biti tiha, udobna i zanimljiva.

XS
SM
MD
LG