Linkovi

Danas vam predstavljamo film «Inside Man»


Pljačka banke i situacija sa taocima u Njujorku pretvara se u nešto više nego što je u prvi mah izgledalo. U novoj napetoj drami reditelja Spajka Lija, glavne uloge tumače Denzel Vašington, Džodi Foster i Klajv Oven.

U jednoj banci na Menhetnu, maskirani bandit i njegovi dobro naoružani saučesnici sprovode u delo svoj plan sa izuzetnom preciznopću. Prete da će ubiti svih 50 talaca ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni. Ispred banke, detektiv njujorške policije Kit Frejzer pokušava da situaciju razreši na miran način.

Dobitnik Oskara Denzel Vašington pojavljuje se u ulozi detektiva «na vrućoj stolici». On je i raniej tokom karijere igrao policajce, a sad mu je kako kaže izazov bio da uđe u to kako se Njujorčanin kao što je Frejzer ponaša.

«Najviše sam se pripremio za ulogu slušajući svog vozača koji je iz Bruklina. To je jednostavno osećaj, koji ja, s obzirom da živim u Kaliforniji ne mogu da imam».

Vašington kaže da su mnoge ključne scene ovog filma nastale u improviziciji sa drugim glumcima, što je nešto što je očekivao i čemu se uvek raduje kada sarađuje sa Spajkom Lijem. A s obzirom da se dugo poznaju, među njima vlada određeno poštovanje kada je reč o izborima onog drugog.

«Denzel je divan glumac. Jedan od najboljih svih vremena… definitivno među najboljima danas, tako da sigurno neću da ga prekidam sve vreme i i kažem Denzel uradi ovo ili ono…Pored toga ovo nam je četvrti zajednički projekat i vrlo nam je ugodno da sarađujemo».

Džodi Foster, još jedan dobitnik Oskara,tumači ulogu misteriozne osobe koja je unajmljena da se pobrine da određena dokumentacija iz sefa banke ne dospe u javnost, dok britanski glumac igra vođu kriminalaca, koji kako se ispostavlja traži nešto više od samog novca.

Pored pomenute trojke, u filmu glume Vilijem Defo, kao komandant specijalne jedinice koji želi da po svaku cenu okonča opsadu banke i Kristofer Plamer, koji igra tajkuna čiji tajni dokumenti dovode do glavnog zapleta. «INSIDE MAN» je sniman u njujorškom finansijskom distriktu, najveći deo u blizini mesta gde su nekada stajale Kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra.

XS
SM
MD
LG