Linkovi

Danas vam predstavljamo film «The Pink Panther»


Stiv Martin se trudi da nasmeje gledaoce do suza u svom novom filmu, inspirisanom serijalom komedija, koji je započeo pre više od 40 godina.

Daleke 1963, Piter Selers je odigrao ulogu koja je postala sinonim njegove karijere – lik francuskog žandarma, koji meša pojmove na engleskom jeziku i pravi neverovatne gluposti tokom istrage krađe fanatastičnog ružičastog dijamanta poznatog kao «PINK PANTER». Ovog puta, dragulj je još jednom nestao i samo jedan inpektor je dorastao zadatku da razreši zločin.

Ovog puta, Stiv Martin igra inspektora Kluzoa, a kako kaže, originalni lik kojim se proslavio Piter Selers, bio mu je velika inspiracija. Njegov urnebesni lažni francuski akcenat na neki način je takođe počast pokojnom Piteru Selersu. Jedini Francuz među glavnim ulogama, poznati Žan Reno, kaže da je poenta u parodiji.

«Kluzo mora da ima potpuno ludački naglasak, jer je to deo lika… obeležje inspektora Kluzoa. Ukoliko ga zamislite sa pravim frnacuskim akcentom, kao što je moj, to u stvari neće biti smešno. Mora da bude izvrnut kako bi se ismejavao francuski jezik».

Poznata američka pevačica Bijense Nouls nije morala previše da glumi s obzirom da tumači ulogu pop zvezde, a pored nje u filmu igra i Emili Mortimer, koja priznaje da je ovakva vrsta komedije pomalo plaši.

«Postoji velika verovatnoća da se obrukate. Mislim da ne postoji ništa neprijatnije nego kada pokušate da se našalite ili budete smešni na filmu i da ne uspete u tome. Ta pomisao me je toliko opterećivala da sam se očekujući posao toliko uplašila. Na sreću, ja nisam morala budem komična verbalno, već se to više odnosilo na grimase i mimiku. Pokušala sam da moj lik bude što jednostavniji i što realniji u trenucima kada se nešto pričalo, a onda da se prepustim osećaju, kada dođe do toga da pravim gegove. Da se ponašam što blesavije i smešnije mogu».

Stiv Martin, koji je ujedno i ko-scenarista filma, kaže da su prve probne projekcije pokazale da je upravo takav humor ono što publika očekuje od PINK PANTERA.

«Nešto od toga je i glupo. Ja volim fizičke scene koje su u stvari pametne. Mislim da je to ono što takvu scenu pokreće, vidi se logična kretnja, a ne samo puko udaranje glavom u nešto».

U najnovijem filmu o PINK PANTERU pojavljuje se i dobitnik Oskara Kevin Klajn, kao Kluzoov šef, glavni inspektor Drajfus, koga je u originalu igrao Herbert Lom. Poznati britanski glumci Klajv Oven i Džejson Stetam (Statham) pojavljuje se u epizodicama, a film je režirao Šon Livi, koji je sa Stivom Martinom sarađivao na rimejku komedije «CHEAPER BY THE DOZEN», u Srbiji i Crnoj Gori poznatoj kao «ŠTO VIŠE TO BOLJE». Naravno, i u ovom filmu koristi se lako prepoznatljiva muzička tema, koju je za prvi film komponovao pokojni Henri Mansini.

XS
SM
MD
LG