Linkovi

Četvorica Pistonsa kao rezerve na All-Star utakmici u Hjustonu


Samo dve utakmice NBA sezone odigrane su u četvrtak uveče, a ubedljive pobede Majamija i Sakramenta ostale su u senci objavljivanja imena rezervi za predstojeći All-Star meč u Hjustonu. Detroit je postao sedmi tim u istoriji, a prvi od Lejkersa 1998, sa četiri igrača (Ričard Hamilton, Čonsi Bilaps, Rašid i Ben Valas) na centralnom događaju u okviru All-Star vikenda. Doduše, nijedna od prethodnih ekipa nije sva četiri predstavnika dobila glasanjem NBA trenera.

Najveće iznenađenje predstavlja izostanak četvrtog strelca lige Gilberta Arinasa, koji je sa preko 28 poena po utakmici lider trenutno sedmog tima na Istoku. Prednost su možda i očekivano dobila četvorica startera Pistonsa i Vins Karter, ali su Pol Pirs i Kris Boš, čiji Boston, odnosno Toronto imaju vrlo slab skor, čini se nepravdeno dobiliprednost u odnosu na Arinasa. Pored njega u timu Istoka nema ni Majkla Reda, ali jedan od njih dvojice mogao bi da se nada eventualnom pozivu komesara lige, zbog povrede startera Džermejna O'Nila.

Na Zapadu, Nemac Dik Novicki, petu godinu zaredom biće u sastavu All-Star selekcije kao rezerva, a to je proslavio više nego ubedljivim trijumfom nad Majamijem – 112:76. Dvojica startera selekcije Istoka, Šakil O'Nil (23 poena, 8 skokova) i Dvejn Vejd (16 koševa, 8 asistencija), bili su jedini u gostujućem timu sa dvocifrenim učinkom, dok je Dirk Novicki (27 poena) imao veliku pomoć saigrača, a najviše Džejsona Terija, koji je pogodio četiri od pet pokušaja van linije za tri poena i završio sa 16 koševa i 7 asistencija. Teri će na All-Star vikendu biti jedan od učesnika takmičenja u šutiranju trojki, i ako je suditi po ovoj utakmici – možda i favorit.

Uz Novickog, u timu Zapada, kao rezerve, igraće i Rej Alen, Elton Brend, Kevin Garnet, Šon Merion i dvojica debitanata - Toni Parker i Pau Gasol. Iznenađenje je svakako izostanak Karmela Entonija, koji i individualno, a pogotovo timski ima bolju sezonu od Reja Alena.

U drugoj utakmici protekle večeri, Sakramento je bez većih problema ostvario sedmi uzastopni trijumf u svojoj "ARKO Areni" - 98:80. Sve je praktično bilo gotovo već posle prva 24 minuta, posle kojih su Kingsi predvođeni mladim Kevinom Martinom vodili sa 51:32. Martin je odlično čuvao Bena Gordona (dva poena u prvom poluvremenu) i pritom ubacio 20 od svoja 23 poena u prve dve četvrtine.

XS
SM
MD
LG