Linkovi

Pomoćni trener NHL tima iz Finiksa umešan u kockarski lanac


Svi kojima je američki hokej blizak srcu pitaju se ovih dana šta se dešava. Pomoćni trener NHL tima iz Finiksa optužen je za finansiranje velikog kockarskog lanca u SAD. Navodno, čak šestorica hokejaša i supruga trenera Vejna Greckog kladili su se preko tog lanca, doduše, ne na hokej.

Nacionalna liga u hokeju na ledu, poznatija kao NHL, uzdrmana je pošto su američke vlasti danas optužile pomoćnog trenera Finiks Kojotija, Rika Toketa, da je umešan u kockarski lanac, u okviru kojeg su se kladili neki igrači, ali i žena Vejna Greckog.

"To je nešto što smatramo vrlo ozbiljnim i istražićemo šta se dogodilo", kaže komesar NHL-a, Geri Betmen.

Zvaničnici iz Nju Džersija koji vode "Operaciju Slepšot" (jedna vrsta udarca u hokeju) kažu da su se žena Vejna Greckog i bar šestorica hokejaša kladili uglavnom na fudbal i košarku, ali ne na hokej. Međutim, kako tvrde, kockarski lanac ima veze sa organizovanim kriminalom u Nju Džersiju i Filadelefiji.
Vejn Grecki, koga mnogi smatraju najboljim hokejašem svih vremena, ističe da se njegova žena nije kladila za njega. On je ove sezone preuzeo Finiks Kojotije i Rik Toket mu je jedan od pomoćnika.

"Realnost je da ja nisam umešan, nisam bio i neću biti umešan", kaže Grecki.

Toket je optužen da je prihvatao nezakonite opklade i prebacivao novac u Nju Džersi. Uručena mi je krivična prijava i očekuje se da će biti optužen za širenje kockanja, pranje novca i zaveru.

"Dobio sam sudski poziv pre neki dan. Ne radi se o hokeju, već o pitanju koje ima veze sa fudbalom, i u ovom trenutku ne mogu dalje da komentarišem", izjavio je Toket.

Vlasti tvrde da je Toket, kao saučesnika imao jednog policijaca iz države Nju Džersi, koji je zajedno sa još jednom osobom uhapšen u vezi sa navodnim zločinom.

XS
SM
MD
LG