Linkovi

Podnesen zahtev za otvaranje istrage protiv Drobnjaka


Osnovni tužilac u Podgorici Veselin Vučković podnio je zahtjev za otvaranje istrage protiv Slobodana Drobnjaka, mašinovođe voza koji je sletio u kanjon Morače pri čemu je život izgubilo 46 osoba, a 263 su povrijeđene.

Drobnjak je osumnjičen da je počinio krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Istražni sudija podgoričkog Osnovnog suda Zoran Radović potvrdio je da je primio zahtjev tužioca i da će Drobnjaka saslušati najvjerovatnije u nedjelju, jer je juče operisan.

"Ova istraga imaće prioritet i potrudićemo se da bude okončana u najkraćem mogućem roku a da to, naravno, ne bude na uštrb utvrđivanja relevantnih činjenica", kazao je Radović.

Podgorička štampa piše da je utvrđeno da Drobnjak nije imao alkohola u krvi, kao i da su njegovi branioci, advokati Dragana Vujović i Goran Rodić, uložili žalbu na određivanje pritvora.

"Drobnjaku je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva i mogućnosti uticaja na svjedoke. Potpuno je besmisleno da bjekstvo može biti razlog za određivanje pritvora, jer je Slobodan juče operisan i predstoji mu duže liječenje, kazao je advokat Rodić.

Jedinstveni Sindikat mašinovođa Željeznice Crne Gore uputio je danas izraze saučešća porodicama nastradalih. Predsjednik Sindikata Zoran Maraš rekao je na konferenciji za novinare da Uprava Željeznice, pripisivanjem krivice mašinovođi Slobodanu Drobnjaku, pokušava da sakrije svoju odgovornost za željezničku tragediju. Maraš je istakao da je crnogorska pruga, po kojoj saobraćaju putnički i teretni vozovi punih 30 godina, jedna od najtežih u Evropi.




XS
SM
MD
LG