Linkovi

Dominantna tema na prvim stranicama američke štampe - pobeda Hamasa na izborima


Od domaćih tema mnogi listovi pišu o planu demokrata da spreče izbor jednog konzervativnog sudije za Vrhovni sud, o pronalaženju švercerskog tunela ispod meksičko-američke granice, i o izvinjenju TV zvezde Opre Vinfri zbog preporučivanja jedne knjige koja to nije zaslužila.

Kako piše Baltimor san, uprkos tome što je potvrda nominacije sudije Semjuela Alita gotovo sigurna, demokratski senatori Edvard Kenedi i Džon Keri planiraju da pokrenu proceduru iznurivanja senatora beskrajnim govorima dok ne istekne vreme za glasanje. Demokrate smatraju da je sudija Alito do sada prikazao ”uskogrudo tumačenje odredjenih zakona o gradjanskim slobodama.“ Medjutim i samo priznaju da će ta bitka možda biti uzaludna.

A kako piše Atlanta džornel konstitjušn, zbog pooštravanja kontrole na meksičko-američkoj granici, krijumčari droge sve češće kopaju tunele. List izveštava o otkriću do sada najdužeg tunela od 732 metra, zajedno sa dve tone marihuane. Prema tom izveštaju, tunel je solidno izgradjen, sa cementiranim podom i električnim osvetljenjem, a završava se u jednom skladištu, u industrijskoj četvrti San Dijega. Ovo je već 22 krijumčarski tunel otkriven duž pomenute granice

Na kraju, mnogi listovi, medju njima i Los Andjeles tajms, pišu o jučerašnjem javnom izvinjenju megazvezde popularnog TV šoua, Opre Vinfri. Njena preporuka memoarske knjige Džejmsa Freja ”Milion malih delova,“ učinila je da to delo postane bestseler. Medjutim, autor je nedavno priznao da je delove teksta jednostavno izmislio. Kako piše list, njen sinoćnji šou, posvećen izvinjenju zbog greške, pretvorio se u kritiku današnjeg društva, u kome se sve manje zna šta je istina, a šta nije.

XS
SM
MD
LG