Linkovi

Kobi Brajant protiv Reptorsa ubacio 81 poen!


U sjenci borbi za tutule prvaka u Nacionalnoj i Američkoj konferenciji NFL lige, koji će u februaru odmjeriti snage u Superboulu, bek Lejkersa Kobi Brajant ubacio je protiv Reptorsa iz Toronta čak 81 poen.

Samo je Vilt Čembrlejn, igrajući za Filadelfinju, protiv Njujorka u martu 1962. postigao više - 100 poena.

Lejkersi su pobijedili Toronto sa 122:104. Brajant je igrao igrao 41 minut i 56 sekundi, ubacio je 28 od 46 pokušaja iz igre, uz 18 od 20 slobodnih bacanja. Teren je, ispraćen ovacijama, napustio četiri sekunde prije kraja.

Kobi Brajant je, kako ocjenjuju poznavaoci NBA lige, sada konačno dobio šansu da ispuni ono što je obećao vlasnicima kada su trejdovali Šekila O’Nila u Majami. Igra sjajno, ali tek da nadomijesti veliki kadrovski nedostatak “holivudskih ljubimaca”.

Na drugoj strani i Šekil O’Nil igra sjajno. U Majamiju su sinoć poraženi Kingsi iz Sakramenta 119:99, a O'Nil je za samo 28 minuta ubacio 27 poena. Predrag Stojaković je bio najefikasniji u poraženom timu, sa 19 poena.

Još jedan rekord u nedjelju uveče ostvarili su Sijetl i Feniks – bila je to utakmica sa najviše poena oed aprila 95 - ukupno 301, uz 32 trojke. U dramatičnoj završnici, nakon dva produžetka Sijetl je pobijedio sa 152:149. Rej Alen je ubacio 42, a Vladimir Radmanović za 53 minuta, 22 poena uz 10 uhvaćenih lopti.

Najbolji među Sansima, koji poraženi kod kuće nakon šest uzastopnih trijumfa bio je Šon Merion sa 37 poena.

Tim sa drugim najlošijim učinkom u ligi, u nedjelju veče je i pored poraza od najboljeg tiam u ligi pokazao “da je statistika zbir pogrešnih podataka”. Detroit je pobijedio Hjuston 99:97, iako su izabranici Džefa Van Gandija promašili za tri poena u poslednjim sekundama. za poražene - Mekgrejdi je ubacio 42, a među Pistonsima, najefijkiasniji su bili Bilaps i Hamilton sa po 24 poena. Darko Miličić nije igrao.

Filadelfija je na svom terenu u neizzvjesnom finišu srećno došla do 86:84, protiv Minesote, za koju je Marko Jarić postigao 15 poena, uz sedam asistencija. Klipersi su na svom terenu pobijedili Golden Stejt sa 105:92, a pet minuta je, nakon duže pauze, za tim iz Los Anđelesa igrao i Željko Rebrača / pet minuta, dva poena, jedan skok/.

U ostalim susretima, šampion iz San Antonija izgubio je kod kuće od sve boljeg Denvera 89:85, Vizardski su u Vašingtonu poraženi od Memfisa 93:82, a Dalas je nakon produžetka slavio u Portlandu 95:95.

XS
SM
MD
LG