Linkovi

NFL doigravanje ulazi u završnu fazu


Doigravanje u NFL ligi ulazi u završnicu. Stiglo se do konferencijskih finala, u kojima– na iznenađenje velikog broja fudbalski poznavalaca – neće biti aktuelnog šampiona i najboljeg tima iz ligaškog nadmetanja.

NFL: Pitsburg i Denver u finalu AFC

Nakon što su u subotu prvom plej of pobjedom Sihouksa u poslednjih 21 godinu - eliminisani solidni Redskinsi iz Vašingtona (20:10), a potom od Denvera - i aktuelni šampioni, Pejtriotsi iz Nove Engleske (27:13), poražen je u nedjelju i najbolji tim u regularnom toku šampionata. Indijanapolis Koltsi, po mnogima najozbiljniji kandidat za titulu, posrnuli su protiv Pitsburg Stilersa 21-18. Stilersi su poveli sa čak 21-3, ali su Koltsi stigli do 21-18 i šanse da fild golom u poslednjem minutu poravnaju rezultat. Najbolji šuter lige, Majk Vanderjagt je sa 46 jardi promašio produžetak i šansu da Koltsi konačno zaigraju u superboulu.

NFL: Sijetl i Kerolajna za titulu NFC

Čikago Bersi imaju, prema statistici, najbolju odbranu u ligi, ali u konferenciji igraju protiv nekvalitih napadača - i to se pokazalo juče, kada su prokockali šansu da dobiju prvi plej off meč kod kuće, u proteklih 6 godina. Kerolajna Pentersi su bili nadmoćni tokom cijelog susreta i konačno slavili - 29:21. Stiv Smit je uhvatio 12 lopti, uz 2 duga tač dauna i 218 jardi, što je četrvta dužina koju je neko zabilježio u plej off istoriji. Kerolajna protiv Sijetla igra drugo konferencijsko finale u protekle 3 godine.

XS
SM
MD
LG