Linkovi

Vujanović žali što je Koštunica odbio predloženi dijalog Crne Gore i Srbije


Crnogorski predsjednik Filip Vujanović rekao je danas da žali zbog toga što je srpski premijer Vojisilav Koštunica odbio predloženi dijalog vlasti Crne Gore i Srbije, želeći da stavom o potrebi očuvanja državne zajednice utiče na volju građana Crne Gore.

"Time je Koštunica svoju političku i partijsku procjenu pretpostavio nužnosti projekcije jasnih i unaprijed utvrđenih odnosa građana i privreda Crne Gore i Srbije, ako se građani Crne Gore na referendumu opredijele za njenu državnu nezavisnost", kazao je Vujanović.

Vujanović je inicirao zakazivanje sastanka predsjednika Srbije i Crne Gore i njihovih premijera na kojem bi se razgovaralo o principima odnosa dvije nezavisne države ako se građani Crne Gore na referendumu izjasne za nezavisnost.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Predrag Bulatović ocijenio je da tokom eventualnog referendumskog procesa nema nikakve potrebe da se partije i političari iz Srbije uključuju u kampanju.

Prema njegovim riječima, to ne znači da tamošnje stranke iz vladajuće strukture koje se zalažu za zajedničku državu ne treba jasno da stave do znanja da je njihov interes da Srbija i Crna Gora budu u jednoj, zajedničkoj državi.

Iz Socijaldemokratske partije tim povodom ocijenjeno je da je lider Socijalističke narodne partije Predrag Bulatović svjestan na osnovu bogatog političkog iskustva sa Beogradom da mu bilo kakva intervencija iz Srbije više može odmoći nego pomoći u političkoj utakmici.

"Stoga Bulatović vješto odbija njihovu pomoć, tim prije što je u ranijem periodu vođen politikom sa beogradskih kanabea bio uvlačen u promašene političke poteze, kao što je bila odluka da se bojkotuje rad crnogorskog parlamenta", kazao je portparol SDP-a Branislav Radulović.

XS
SM
MD
LG