Linkovi

NFL: Počinje doigravanje, pljušte otkazi neuspješnim trenerima


U doigravanju će, prvi put nakon pet sezona zaigrati Vašingtonski Redskinsi, predvođeni autoritativnim trenerom Džoom Gibsom, sve boljiim Klintonom Portisom i kvoterbekom – veteranom Markom Brunelom. Redskinsi su u nedjelju do pozicije koja im garantuje nastavak nadmetanja i duel sa Bakeniersima u Tampi – slavili protiv ove godine “rastrojene” Filadelfije. U ostalim "Vajld kard" susretima igraće šamion iz Nove Engleske protiv Džeksonvila, Panteri iz Kerolajna protiv njujorških Džajantsa, i Pitsburg protiv Sinsinatija.

Pet trenera dobilo otkaze

Trener popularnih Grin Bej Pekersa Majk Šermen /Mike Sherman/ jedan je od pet šefova stručnog štaba koji je nakon ovogodišnjeg regularnog dijela NFL šamionata izgubio posao. Šermen se od navijača oprostio trijumfom nad Sijetlom, ali i najlošijim plasmanom u posljednjih deceniju i po koliko je sjedio na klupi Grin Beja. Pored njega “nogu” su dobili Majk Marc /Mike Martz/, trener Sent Luis Remsa, koji je posljednjih 11 utakmica gledao od kuće, zbog srčanih tegoba, zatim Dom Kejpers /Dom Capers/ – trener Teksašana iz Hjustona, Majk Tajs /Mike Tice/, šef stručnog štaba Vikinga iz Minesote – jednog od najneprijatnijih iznenađenja ove sezone i Džim Haslet, trener Svetaca iz Nju Orleansa.

Dik Vermeil u penziji

Dik Vermeil /Dick Vermeil/ prvi strateg Kanzas Siti Čifsa odlučio je da se penzioniše, nakon što uprkos pozitivnom učinku tima i trijumfu u posljednjem kolu nad Sinsinatijem nije uspio da se domogne ovogodišnjeg plej ofa.

XS
SM
MD
LG