Linkovi

Filip Vujanović: Budućnost Crne Gore će opredijeliti njeni građani


Budućnost Crne Gore će opredijeliti njeni građani koji je doživljavaju svojom državnom kućom i u njoj žele da grade budućnost, izjavio je danas crnogorski predsjednik Filip Vujanović u novogodišnjoj poruci građanima te Republike.

Vujanović je rekao da će ova godina biti upamćena po početku pregovora o pridruženju Evropskoj uniji, po "velikom koraku kojim se približivamo evropskoj porodici kojoj moramo pripadati".

"Po velikom koraku koji smo napravili sa Srbijom, ali u uvjerenju mnogih od nas da bi ga i brže i lakše ostvarili da smo bili samostalni", kazao je Vujanović.

On je rekao da će se 2005. godina pamtiti po brojnim završenim infrastrukturnim projektima, od kojih se svojom vrijednošću i korisnošću, ali i višedecenijskom željom svih građana Crne Gore, izdvaja tunel Sozina sa pristupnim saobraćajnicama.

Prema riječima Vujanovića, ova godina biće označena i kao period najvećih privatizacija, najvećih inostranih investicija i najvećeg angažmana domaćeg kapitala u naše preduzetništvo.

Premijer Milo Đukanović rekao je da je referendum o državnom statusu Crne Gore realnost i da njegovo odlaganje neće podržati niko politički ozbiljan u međunarodnoj zajednici.

On je kazao da je za Crnu Goru prihvatljivo sve što su evropki standardi i praksa u vezi sa organizovanjem referenduma.

Predsjednik Državne zajednice Svetozar Marović izjavio je da će referendum o državnom statusu Crne Gore sigurno biti održan 2006. godine i da bez obzira na njegov rezultat Srbija i Crna Gora treba da ostanu u dobrim i prijateljskim odnosima.

Lider Socijalističke narodne partije Predrag Bulatović nije želio da komentariše mogućnost bojkota te partije referenduma o državnom statusu Crne Gore.

"Bojkot bi bio krupna usluga namjerama Mila Đukanovića. U tome niti ja, niti SNP želimo da participiramo", rekao je Bulatović.

On je naglasio da se pregovori vlasti i opozicije mogu završiti za jedan dan, ako bi vlast bila spremna za slobodan i fer referendum.


Povezani članci

XS
SM
MD
LG