Linkovi

Vladimir Vukčević: BIA i MUP znaju ko im pomaže


MUP Srbije i Bezbednosno informativna agencija znaju ko su osobe koje komuniciraju i pružaju podršku haškim optuženicima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću. Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da sa preciznim informacijama ko su pomagači Radovana Karadžića i Ratka Mladića, osim njega, raspolažu i BIA i MUP Srbije.

Za sada je identifikovano više od pet osoba prema kojima će biti primenjen zakon, rekao je tužilac Vukčević i zatim objasnio da je svojom ranijom izjavom upozorio sve one koji počnu da daju logističku podršku haškim beguncima da će bez obzira na njihova zvanja biti krivično gonjeni.

Minsitar unutrašnjih poslova Dragan Jočić potvrdio je da policija zna imena pomagača Ratka Mladića i zatim dodao da se intenzivno radi i da se zna da je vreme ograničeno.

Ministar odbrane Zoran Stanković kaže da vojska ne zna ko su Karadžićevi i Mladićevi pomagači i od tužioca Vukčevića očekuje detalje. Što se tiče vojske mogu da kažem da haški optuženici još nisu locirani i da mi ne znamo gde se oni nalaze, rekao je ministar Stanković.

I predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić kaže da u ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da li je Ratko Mladić u Srbiji.

XS
SM
MD
LG