Linkovi

Dve pobede gostiju, dominacija Lebrona Džejmsa i Novickog


U noći između četvrtka i petka po srednje-evropskom vremenu odigrane su samo dve utakmice NBA sezone, a gosti su imali stopostotan učinak. Klivlend je trijumfovao u Čikagu (108:100), a Dalas u Sakramentu (105:95), uz izvanredne partije dve velike zvezde – Lebrona Džejmsa i Dirka Novickog.

Izuzev jednog neuspešnog zakucavanja u trećoj četvrtini, Lebron Džejms je u "Junajted Centru" pružio partiju skoro bez greške, i uz pomoć veterana Dejmona Džonsa, doveo Klivlend do četvrte uzastopne pobede. Treći strelac lige ubacio je 37 poena, imao 6 asistencija, 5 skokova i 4 ukradene lopte, a odlučujuću prednost gosti su stekli serijom 15:0 u poslednjem periodu. Čikago je tri četvrtine bio ravnopravan rival, prevođen Benom Gordonom, koji je ubacio 22 i Argentincem Andresom Noćionijem, koji je završio sa 21 poenom i 10 skokova, ali Bulsi nisu imali rešenja za prodore gostiju i trojke Džejmsa i Džonsa. Plejmejker Kavsa ubacio je ukupno 15 poena, a čak tri trojke postigao je tokom ključne serije u poslednjoj četvrtini. Pored Džonsa i Džejmsa, dvocifren učinak, u ovom slučaju "dabl-dabl" imao je Zidrunas Ilgauskas, koji je ubacio 25 poena, bez promašaja sa linije slobodnih bacanja (7-13, -, 11-11) i imao 11 skokova. Utakmici je prisustvovao Skoti Pipen, koji je tokom druge četvrtine, kada su ga prikazali na video bimu dobio ovacije publike.

Bez povređenih startera Peđe Stojakovića i Bonzija Velsa, Sakramento je bio autsajder u duelu sa odličnim Dalasom, koji je tražio iskupljenje za prethodni debakl protiv Lejkersa, kada im je Kobi Brajant ubacio 62 poena za 33 minuta. Kao i obično, presudio je Dirk Novicki sa 14 od ukupno 37 poena u poslednjoj četvrtini i 10 uhvaćenih lopti. Pri rezultatu 85:85, nemački reprezentativac postigao je 11 poena zaredom posle čega se domaći nisu oporavili. Najefikasniji kod Kingsa, kojima je ovo bio četvrti poraz zaredom, bio je Majk Bibi sa 22 poena.

XS
SM
MD
LG