Linkovi

Fatmir Ljimaj i Isak Musljiu stigli u Prištinu


Na platou ispred filološkog fakulteta u Prištini, mnogobrojnim gradjanima obratio se Fatmir Ljimaj, koji se tom prilikom zahvalio svima koji su mu u trenucima dok je, kako je naveo “vodio tešku bitku sa Haskim sudom za slobodu”, pružili nesebičnu podršku.

Ovo je još jedna potvrda da je borba protiv srpske okupacije bila opravdana, rekao je Ljimaj i dodao da sada snage treba usmeriti ka izgradnji demokratskog Kosova gde će svi gradjani imati jednaka prava.

Nakon Prištine, Ljimaj se u pratnji, takodje oslobodjenog Isaka Musljiua uputio u selo Prekaze kako bi posetio porodicu Adema Jašarija. Jučerašnju odluku Haškog Tribunala pozdravili su danas predstavnici svih lokalnih institucija na Kosovu i lideri albanskih političkih subjekata na Kosovu.

U saopštenju kosovskog predsednika Ibrahima Rugove navodi se da se on nada da će se i osudjeni Hajredin Baljaj uskoro naći na slobodi. Kosovski premijer Bajram Kosumi pak navodi da je ova odluka samo potvrda ispravnosti postojanja i borbe OVK. A, u zajedničkom saopštenju zamenika sefa UNMIK-a, Larija Rosina i komandanta KFOR-a, italijanskog generala, Djuzepe Valotoa stoji da će ljudi na Kosovu dostojanstveno ispratiti novonastalu situaciju.

Povodom jučerašnjeg ranjavanja sedamnaestogodisnjeg Dragomira Jovanovića, danas je u Gračanici pod motom”ne ubijajte nam decu-stop teroru”, održan jednočasovni protest sa koga je medjunarodnoj zajednici upućen apel da spreči dalje stradanje srpskih civila.Učenici srednje skole “Sveti Sava” predali su šefu lokalne UNMIK-ove kancelarije u Gračanici, pisma upućena šefu UNMIK-a, Jesenu Petersenu, generalu Djzepe Valotou i specijalnom predstavniku za pregovore o statusu Martiju Ahtisariju.

XS
SM
MD
LG