Linkovi

Golotinja postaje popularna u «prajm-tajm» terminu


Sve više američkih kanala jednostavno prikazuje – sve više. Evo šta to znači za porodice širom Sjedinjenih Američkih Država.

Menjanjem kanala lako se dolazi do zaključka da tri od četiri emisije u «prajm-tajm» terminu sadrže seksi scenu, ili se u njima pominje seks. Istraživanje kompanije «Kajzer Femili Faundejšn» pokazuje da je to iznenađujuće povećanje u odnosu na pre sedam godina, kada su oni počeli da prate pojavu seksa na televiziji.

«Količina seksa na televiziji se udvostručila. Radi se o postojanom rastu koji se odražava na sve žanrove. Sve više se i to značajno više priča o seksu i seksualnom ponašanju», kaže Viktorija Rajdaut iz te kompanije.

Ne radi se samo o «prajm-tajm» terminu. Istraživanje pokazuje da je 70 odsto od svih emisija na TV-u prošle godine imalo seksualni sadržaj, a među programima sa najviše takvih scena bile su emisije koje su najgledanije kod tinejdžera.

«Radi se o novcu, seks prodaje i TV mreže ulažu u njega», objašnjava Katrina Žič, urednik rubrike sril u magazinu «Ju-Es Vikli».

Studija doduše ističe da je poslednjih godina sve više scena i diskusija koje se tiču rizika koji ide uz seksualno ponašanje. A dok je scena seksa na TV-u sve više, druga istraživanja pokazuju da je trudnoća kod tinejdžerki ređa. Sve manje tinejdžera upražnjava seks, i sve više ih koristi zaštitu.

«Ako već želite da napravuite neku vezu između toga, onda bi se moglo reći da su videli to na televiziji i da to više nije nešto misteriozno, a možda jednostavno donose bolje odluke», kaže Peper Švarc profesor sociologije na Univerzitetu Vašington u Sijetlu.

Sve u svemu, stručnjaci kažu da Holivud sigurno neće smanjiti scene seksa, ali roditelji uvek mogu da ugase TV.

XS
SM
MD
LG