Linkovi

Ivo Miro Jović na čelu delegacije Bosne i Hercegovine u SAD


Predsedavajući Predsedništva, Ivo Miro Jović, predvodiće delegaciju BiH, koja će od 20. do 22. novembra u Vašingtonu učestvovati na obeležavanju 10. godišnjice potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Kako se navodi u saopštenju Predsedništva BiH, Jović će 22. novembra, zajedno sa članovima Predsedništva Borislavom Paravcem i Sulejmanom Tihićem, razgovarati sa državnim sekretarom SAD Kondolizom Rajs.

Za isti dan planirano je potpisivanje bilateralnih ugovora BiH i SAD o saradnji u sprečavanju širenja oružja za masovno uništenje, korišćenju infrastrukture i teritorije BiH i vazdušnom saobraćaju izmedju dve zemlje.

Paravac: Reforme u BiH moraju da budu rezultat dogovora

Srpski član Predsedništva BiH Borislav Paravac ocenio je danas da Dejtonski sporazum ima izuzetan značaj za noviju istoriju BiH, jer je prekinuo rat, stradanja i uništenja i jer je ponudio okvir stvaranja decentralizovane, složene, demokratske države.

"Za ovih deset godina pokazali smo da je u tim okvirima moguće izgradjivati državu, koja bi bila prihvaćena od svih njenih naroda i entiteta, i kao takva prihvatljiva za evroatlantske integracije. Reforme koje smo do sada realizovali najbolja su potvrda za to", naveo je Paravac u saopštenju.

On je ocenio da sve naredne reforme, koje će doprineti da BiH ima još funkcionalniju i razvijeniju državu, moraju biti rezultat dogovora, a ne nametnutog rešenja.

"Došlo je vreme da odgovornost za budućnost ove zemlje preuzmu domaći političari, koji će svojim odlukama izražavati volju naroda koji su ih izabrali. Oni koji traže rešenja van Bosne i Hercegovine ne misle dobro svojoj državi", ocenio je Paravac.

XS
SM
MD
LG