Linkovi

Bela kuća iznenadjena apelom kongresmena Džona Murte


Demokratski kongresmen Džon Murta je bio jedan je od najvećih pristalica rata u Iraku u taboru demokratske opozicije.

Stoga je Bela kuća bila posebno iznenadjena kada je on, inače veteran korejskog i vijetnamskog rata, uputio apel za povlačenje američkih vojnika. Savetnik za nacionalnu bezbednost Stiven Hedli izjavio je da je Murta veliki kongresni lider, ali da predsednik Buš misli da u ovom slučaju nije u pravu.

“Mislim da je to pogrešno gledište. Ne verujemo da bi neposredno povlačenje američkih vojnika doprinelo pobedi u ratu protiv terorizma i obezbedilo stabilnost u Iraku i doprinelo da Amerika bude bezbednija.”

U pismenom saopštenju, sekretar za štampu Bele kuće Skot Maklelan oštrije je reagovao, rekavši da zakonodavac iz Pensilvanije podržava politiku filmskog režisera Majkla Mura i, kako je Maklelan naveo, ekstremnog liberalnog krila demokratske stranke.

Uoči istorijskih demokratskih izbora u Iraku, rekao je predstavnik Bele kuće, nije vreme da se predamo teroristima. Pošto je video saopštenje kongresmena Merte, Maklelan je naglasio da nigde nije objašnjeno kako bi povlačenje američkih vojnika iz Iraka doprinelo većoj bezbednosti Amerike.

XS
SM
MD
LG