Linkovi

Majkorosoft predstavio novu verziju Ofisa


Ova vest interesovaće sve one koji koriste vrlo popularni softver zvani Ofis, jedan od najrasprostranjenijih proizvoda softverskog giganta Majkrosoft.

Deset hiljada ”beta testera“ te kompanije dobilo je na testiranje beta verziju novog izdanja, nazvanog Ofis 12. U okviru paketa raznih aplikacija sadržanih u Ofisu nalazi se i verovatno najpopularniji na svetu procesor reči Vord (Word). Kada kompanije za proizvodnju kompjuterskih programa odluče da je proizvod njihovih softverskih inženjera spreman za predstavljanje javnosti, to još ne znači da je sasvim očišćen od sitnih grešaka, takozvanih ”bagova.“ Zato se probna verzija, u žargonu nazvana ”beta verzija,“ šalje ”beta testerima.“

Pored Vorda Ofis 12 sadrži i druge kancelarijske programe - Eksel, Pauer point, Autluk, Pablišer i još neke. Kako kaže Majkrosoft, najvažniji razlog za razvoj nove verzije Ofisa bilo je pojednostavljenje njegove upotrebe za obične korisnike. Na primer, prva verzija Vorda imala je oko stotinu komandi, verzija od 2003. imala je 1500 komandi, od kojih je većinu bilo teško naći. Sada bi trebalo da bude mnogo lakše pronaći komande kojima se postiže željena promena.

XS
SM
MD
LG