Linkovi

Konkretni stavovi Beograda o pregovorima o Kosova biće poznati u ponedeljak


Dogovor o stavljanju rezolucije na dnevni rade Skupštine postignut je na sastanku predsednika parlamenta Predraga Markovića sa šefovima svih poslaničkih grupa, izuzev Demokratske stranke.

Posle sastanka poslanik Srpskog pokreta obnove Sanja Čeković rekla je novinarima da su se sve stranke koje su bile na dogovoru sa predsednikom Parlamenta, osim Demokratske, složile sa tekstom rezolucije i zauzele jedinstven stav u rešavanju tog problema.

Niko od učesnika tog sastanka nije mogao da potvrdi da li će se poslanici Demokratske stranke pojaviti na sednici Parlamenta u ponedeljak i da li će glasati za predloženu rezoluciju jer je u međuvremenu predsednik te partije Boris Tadić izneo predlog o formiranju dva entiteta na Kosovu koji nije sadržan u rezoluciji.

Šef poslaničke grupe i potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio je ta će partija vrlo brzo saopštiti svoj stav: Vrlo pažljivo analiziramo tekst rezolucije i naredne korake koje ćemo preduzeti narednih dana, rekao je Petrović.

Demokratska stranka, rekao je Petrović, nije imala konsultacije sa premijerom o rezoluciji i posebnim pismom ukazala je Vladi na važne činjenice neophodne da bi se na dobar način donosile odluke o Kosovu.

XS
SM
MD
LG