Linkovi

Danas vam predstavljamo film «ZATHURA»


«JUMANJI» je bio veliki hit pre 10 godina, a sada u američke bioskope stiže još jedna porodična avantura čudnog naziva, zasnovana na popularnoj dečijoj knjizi istog autora.

Kada dvojica braće otvore vrata svoje kuće i ugledaju blještave, kamene prstene Saturna, jasno je da to neće biti sasvim običan dan. Sve počinje kada osmogodišnji Deni pronađe prašnjavu kutiju u podrumu, u kojoj pronalazi staru društvenu igru sa vijugavim ključem i dugmetom. Kada se to dugme pritisne, zupčanici počinju da zuje i sićušne figure za igru, oblikovane kao svemirski brodovi kreću napred. Onda se iznenada pojavljuje parče papira.

Sagoreli meteori probijaju krovove i zidove, buše nameštaj i teraju dečake da se zaklone. Kada ova «kiša» prestane, stariji brat Volter konačno čita uputstva odštampana na kutiji od igre:

"Sve ovo biće poznato ljubiteljima hita iz 1995. godine pod nazivom «JUMANJI» u kome su klinci zarobljeni u igri koja ih odvodi u avanturu kroz džunglu prepunu divljih zveri. «ZATHURA» takođe predstavlja adaptaciju knjige Krisa van Alberga. S vremena na vreme klinci u filmu su u opasnosti i to bi moglo da uplaši mlađu publiku, kojoj je film namenjen. Međutim, reditelj Džon Favro veruje da će oni shvatiti da se radi o fantaziji."

«Niko ne umire. U ovom filmu nemea ničeg što bi mi bilo problem da prikažem mom četvorogodišnjem detetu, ali ima trenutaka kada pomislite da bi moglo da se desi nešto strašno. Ako povremeno i bude strašno, šta da se radi… to je taman dovoljno da održi tenziju među onima koji su u sali, bilo da se radi o odraslima ili deci.»

Glavne uloge u filmu «ZATHURA», braću Denija i Voltera, tumače Džonatan Bobo i Džoš Hačerson. Njihovu sestru tinejdžerku igra Kristen Stjuart, dok dobitnik Osakaa Tim Robins glumi njihovog oca, kome je lako odvući pažnju i koji sve vreme nema predstavu šta se dešava dok deca igraju igru kada njega nema kod kuće.

XS
SM
MD
LG