Linkovi

Američka dnevni listovi o današnjem prazniku – Danu veterana


Američka dnevni listovi, na naslovnim stranicama, iz različitih perspektiva, pišu o današnjem prazniku – Danu veterana. Majami Herald tako, uz veliku propratnu fotografiju, piše o prijateljstvu tri žene, koje datira iz njihove vojne službe u Drugom svjetskom ratu, u vremenu u kome je, kako piše Majami Herald vojska bila isključivo muški klub...

Arizona Dejli Star u svom osvrtu na današnji praznik razgovara sa lokalnim veteranima koji su se nedavno vratili iz Iraka. Oni su žrtvovali svoj život za nešo što sada sve više Amerikanaca smatra greškom. Sada uz više od 2000 mrtvih saboraca polovina učesnika u iračkom ratu preispituju svoju motivaciju, piše list. Lokalni saobraćajni policajac Majkl Rajan vratio se nakon 7 mjeseci iz Iraka, kao heroj. On za Arizona Dejli Star kaže da je 99 odsto Iračana sa kojima je svakodnevno bio na iračkim ulicama bilo srećno zbog prisustva američkih vojnika.

Štampa piše i o ovonedjeljnim djelimičnim izborima. Lorens Džornal Vorld iz Kanzasa piše o nezadovoljstvu prosvetnih radnika odlukom birača da se pored evolucije kao obavezno na časovima bilogije predaje i tajkozvani inteligentni dizajn – kreacionistički pristup nauci o postojanju, koje zagovara izrazito konzervativna desnica.

Konačno i štampa u Kaliforniji piše o izborima, s tim što na naslovnim stranicama dominira objava guvernera Arnolda Švarcenegera da, bez izvinjenja pobjedniku –lokalnim sindikatima i demokratama, preuzima odgovornost za izborni debakl svojih reformskih inicijativa. Ako bih snimao još jedan nastavak Terminatora, u njemu bi terminator putovao kroz vrijeme, u prošlost, da kaže Arnoldu da odustane od svojih inicijativa prije glasanja, rekao je Švarceneger u tekstu koji na naslovnoj stranici objavljuje Ouklend Tribjun.

XS
SM
MD
LG