Linkovi

Žene i mlade devojke  počinju sa upotrebom stereoida


Više nije da stereoide koriste samo muškarci- bodibilderi, već žene i mlade devojke počinju sa upotrebom stereoida da bi ojačale i izgledale lepše. Naučnici i sportisti su u sredu svedočili pred kongresnim komitetom, prema najnovijim istraživanjima koja ukazuju na visoki broj tinejdžerki koje koriste stereoide u sportske i kozmetičke svrhe. Anabolički stereoidi, mogu se naći pod popularnim imenom: «roids», «đus»,»hajp» ili «pamp». Napravljeni od veštačkih materijala, stereoidi deluju kao muški hormon testesteron, stereoid koji pomaže izgradnji telesne mase, kao i eliminisanje neželjene debljine.

Eksperti navode da u Americi , zemlji opsednutoj ljudskom težinom, stereoidi privlače mlade devojke. Keli Vajt, bivši svetski šampion, u trčanju na kratke staze, svedočila je na saslušanju. Prvi put počela je sa upotrebom stereoida kad je imala 23 godine. Naredne dve godine ona ima zabranu da učestvuje u sportovima.

« Počela sam sa korištenjem stereoida, ne da bih dobila prednost, već da bih se izjednačila sa drugim takmičarima».

Prema rečima Henrija Vaksmena, koji je izložio slučaj, najpotresniji dokaz je taj, da su devojke koristile stereoide kako bi poboljšale fizički izgled.

Pogrešna upotreba stereoida može dovesti do srčanog napada, raka, steriliteta kao i nagle promene raspoloženja. Kod devojaka koje koriste stereoide moguć je ubrzan rast dlaka po licu i telu, zatim dublji glas, kao i neredovan menstrualni ciklus.

« Ako devojke koriste stereoide, mi onda imamo veći problem nego što smo mislili».

Prema istraživanju koje je objavio «Centar za Kontrolu Bolesti»navodi se da je više od 7 procenta devojčica koje idu u deveti razred , probalo stereoide. Mada, Doktor Harison Poup, dodaje da je ta cifra uveličana.

«Pretpostavljam da manje od jedan odsto tinejdžerki koristi anaboličke stereoide. Doktori dodaju, kada govorimo o stereoidima i najmanji broj je prevelik broj».

XS
SM
MD
LG