Linkovi

Deca u SAD već odbrojavaju dane do 31. oktobra i praznika «Noć veštica»


To je vreme kada na ulice izlaze mali i veliki duhovi, kosturi i goblini, a deca obučena u maštovite kostime idu od vrata do vrata gde ih susedi nagradjuju slatkišima. Američki mediji ovih dana puni su saveta za roditelje kako da taj «strašni» dan učine što zabavnijim.

Ove godine, na Noć veštica neki će Amerikanci možda otvoriti vrata najsladjem mogućem insektu. Ovaj kostim buba-mare se veoma lako pravi, preporučuje oktobarski broj časopisa «Porodična zabava».

«Nekako je suviše lako otići u radnju i kupiti gotov kostim. Deo čari Haloween-a je i što možete da kreirate sopstveni kostim. Možete da pustite dete da ga samo napravi, ili da mu pomognete u tome.»

Postoji nekoliko različitih vrsta kostima koji roditelji i deca mogu da naprave. Vaše dete može da postane Mis Univerzuma, ili pak mašina za pranje veša. Ili se možete opredeliti za jednostavniji i duhovit dizajn

«Neki od mojih omiljenih kostima su oni pametni kostimi, koji se poigravaju rečima. Možete se igrati izrazima kao što je smartypants lepeći slatkiše na pantalone, ili quaterback tako što ćete novčić od 25 centi – kvoter zalepiti na detetova ledja.»

Na Noć Veštica, na žurkama za decu može se izneti na sto više od običnih slatkiša. Na primer uvek je tu hrana koja liči na ljudske prste, a počinjete sa duguljastim sirom zatim dodajete nokte od paprike koje spajate uz pomoć krem sira. Možda vaši goblini i druga čudovišta više vole jestive očne jabučice, načinjene od pudinga od vanile, ali ne zaboravite da ih stavite u zamrzivač.

Ukrasi koji dopunjuju temu Noći veštica uključuju i činije za slatkiše u stilu mumija, kao i plutajućeg duha načinjenog od žice, trake, papira i limuna. Deca mogu da iskoriste svoju kreativnost da naprave pozivnice za svoju Haloween žurku sa otiscima prstiju. Najvažnije je da se na žurku pozove dovoljno buba.

XS
SM
MD
LG