Linkovi

Radmanović: Evropsko prvenstvo je bilo jedno loše iskustvo 


Posle skoro nedelju dana pauze zbog problema sa stopalom, Vladimir Radmanović odradio je kompletan trening sa Sijetl Soniksima i mogao bi da zaigra večeras u pripremnoj utakmici protiv Finiks Sansa.

U razgovoru sa lokalnim novinarima posle treninga, Radmanović je govorio o povredi, svom ugovoru i opcijama što se tiče predstojeće i narednih sezona. Kako je rekao, ne žali što je letos odbio 42 miliona, koliko su mu Soniksi ponudili, i pre nego što odluči s kim će potpisati ugovor narednog leta, želi da bude siguran da je to klub kome je najpotrebniji. Na kraju, novinari su počeli da postavljaju pitanja i o neuspehu reprezentacije SCG na Evropskom prvenstvu. Iako je rekao da mu je mučno da govori o celoj situaciji, Radmanović je bio iznenađujuće iskren kada je reč o problemima nacionalnog tima.

“Igrači koji igraju u Evropi, ljubomorni su na igrače iz NBA lige, jer zarađuju više novca i igraju u najboljoj ligi sveta”, rekao je Radmanović. “E sad, svi oni govore kako postoji košarka i u Evropi i da i oni igraju košarku tamo, što niko ne poriče, ali jednostavno ne možete sad da dovedete NBA igrače kući i da očekujete da sede na klupi. Prvo, to ruši našu reputaciju u NBA, i drugo, niko ne želi da sedi na klupi tokom leta. Ili ću igrati, ili ću da ostanem da radim na svojoj igri. Ja volim svoju zemlju, ali poenta je u tome, da je ovo moj posao i leto je jedini period kada mogu da unapredim svoju igru.”

Radmanović je dodao 'da dok ostatak sveta poštuje lične odluke svojih košarkaša da li će igrati za reprezentaciju ili ne, u Srbiji i Crnoj Gori igrači se smatraju nelojalnim ako odluče da ne igraju', kao što je bio slučaj sa Peđom Stojakovićem poslednja dva leta.

“Svi su ga napali”, istakao je Radmanović. “Nazvali su ga izdajnikom, pričali da ne voli svoju zemlju, da više nije dobrodošao. S druge strane, imate Pau Gasola, koji je rekao da ne može da igra za svoj nacionalni tim, i niko nije rekao ni reč. Samo su pitali da li će igrati sledećeg leta. Jednostavno, takav je stav u Srbiji i Crnoj Gori. To je, na neki način, odbijanje igrača od reprezentacije. Tužno je, ali mora da se pronađe pravi način da se razgovara sa nama.”

Radmanović je takođe prokomentarisao glasine da je do tuče u svlačionici posle poraza od Francuske došlo zato što su igrači koji ne igraju u NBA optužili one iz NBA da su krivi za eliminaciju. Rekao je da nije bilo baš tako.

“Neću da pominjem imena, ali ono što se u osnovi dogodilo jeste da su dvojica momaka izazivala jedan drugog i pokušavala da dokažu ko je bolji, a ko ne. To se jednostavno desilo posle poraza i eliminacije. 'Ti si kriv', 'Ne, ti si kriv'... Znate već kako to ide”, objasnio je Radmanović.

Bez obzira na sve, Radmanović ne odbacuje mogućnost da ponovo zaigra za nacionalni tim SCG.

“Bilo je to jedno loše iskustvo i treba da razmislim o sledećoj godini. Da analiziram šta će dobro, a šta loše, proisteći iz toga, domerim na vagi i donesem odluku šta je teže”, zaključio je Radmanović.

XS
SM
MD
LG