Linkovi

Vlade Divac ponovo pristao na odlaganje odluke o produžetku ugovora sa Lejkersima


Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena, zvanično i dalje centar Los Anđeles Lejkersa, Vlade Divac po drugi put je pristao da odloži odluku o produžetku ugovora sa čuvenim NBA klubom. Lejkersi imaju opciju da Divcu produže ugovor na još godinu dana za 5,4 miliona dolara, ili da mu isplate dva miliona i da ga oslobode daljeg angažmana. Odluka je najpre trebalo da bude doneta do 1. jula, rok je pomeren na 30. septembar, a onda odložen do 21. oktobra.

"Divac je još pod ugovorom, i dalje je u sastavu našeg tima, tako da očigledno postoji šansa i da igra. Kao što je to bio slučaj i ranije ovog leta, ovakva situacija daje mogućnost obema stranama da analiziraju i odmere opcije", izjavio je portparol Lejkersa, Džon Blek i dodao da Divac u ponedeljak neće otputovati sa timom na desetodnevne pripreme u Honolulu.

Divčev menadžer, Mark Flajšer rekao je da njegov klijent još nije odlučio šta će da uradi.

"Jednog dana misli da želi još da igra, a drugog više nije tako siguran. Povremeno se oseća odlično, a povremeno ga leđa opet zabole i to je ono što ga drži neodlučnim", rekao je Flajšer, koji se, kako kaže, prošle nedelje video sa Divcem u Beogradu, gde je njegov klijent dve nedelje ranije za dnevni list "Blic" izjavio da se povlači i da će biti pomoćni trener u stručnom štabu Lejkersa.

Divac je ranije više puta najavljivao da će se povući iz košarke ukoliko ne produži ugovor sa Lejkersima. Trideset-sedmogodišnji veteran vratio se prošlog leta u Lejkerse - tim koji ga je draftovao 1989. godine - osam godina pošto je trejdovan u Šarlot za tada tinejdžera Kobija Brajanta. Međutim, zbog probelma sa leđima, koji su doveli do operacije, odigrao je svega 15 utakmica, uz najslabiji učinak u karijeri – 2,3 poena i 2,1 skok po utakmici. U 16 godina dugoj karijeri, sa Lejkersima (8 sezona), Šarlotom (2) i Sakramentom (6), Divac ima prosek – 11,8 poena, 8,2 skoka, 3,1 asistenciju, 1,4 blokadu i 1,1 ukradenu loptu za 29,8 minuta po utakmici.

XS
SM
MD
LG