Linkovi

Na birou – 71.000 nezaposlenih


Na birou – 71.000 nezaposlenih

Uticaj uragana Katrina na tržište poslova u SAD sve je jasniji. Veliki broj Amerikanaca po prvi put traži nadoknadu za nezaposlene. Protekle nedelje prijavila se čak 71 hiljada ljudi, što je najveći skok u skoro 10 godina. Stručnjaci procenjuju da je Katrina 'zatvorila' 400 hiljada radnih mesta.

Izbori i stopa nezaposlenosti

Visoka stopa nezaposlenosti u Nemačkoj biće na umu glasača u nedelju, kada se budu opredeljivali između sadašnjeg kancelara Gerharda Šredera, njegove konzervativne rivalke Angele Merkel i drugih kandidata. Za vreme Šrederove administracije, stopa nezaposlenosti dostigla je najviši nivo posle II svetskog rata.

«Volmart» - na sudu

«Vol-Mart» - najveći maloprodajni lanac na svetu – meta je nove tužbe koja tvrdi da kompanija prelazi preko toga što njeni snabdevači u svojim fabrikama zloupotrebljavaju radnike. Tužba je podneta u sudu države Kalifornije u ime radnika fabrika u Bangladešu, Svazilendu, Indoneziji, Kini i Nikaragvi. U tužbi se navodi da je «Vol-Mart» prekršio svoja lična pravila ponašanja, prema kojima je neophodno da kompanija bude sigurna da snabdevači pravično tretiraju svoje radnike. Na zvaničnom internet sajtu «Vol-Marta», ističe se da se kompanija trudi da posluje isključivo s fabrikama koje se pridržavaju «moralnih i zakonskih principa».

XS
SM
MD
LG