Linkovi

Načelnik Uprave za opšti kriminalitet crnogorskog MUP Slavoljub Šćekić ubijen ispred porodične kuće u Podgorici


Pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije i načelnik Uprave za opšti kriminalitet crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova Slavoljub Šćekić ubijen je noćas u klasičnoj sačekuši ispred kućnog praga u Podgorici. Na Šćekića je oko jedan sat iza ponoći, na oko 25 metara od kućnog praga ubica ispalio najmanje dva kratka rafala iz automatskog oružja.

U opsežnoj istrazi odmah nakon ubistva policija je privela više od 20 osoba, a službenici crnogorske policije pronašli su, u okviru istrage, vozilo »Džip čiroki« koje je ekspolodiralo u momentu dok su policajci tražili tragove zločina. Povrijeđenih nije bilo.

Među djelovima uništenog vozila pronađeni su ostaci automatske puške, a saopšteno je da je na rasvjetljavanju ovog ubistva angažovan cjelokupni policijski potencijal.

Demokratska partija socijalista najjoštrije je osudula ubistvo visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.

"Očekujemo brzu reakciju državnih organa u otkrivanju počinioca tog zločina", kazao je portparol DPS-a Predrag Sekulić.

Socijalistička narodna partija smatraće odgovornom crnogorsku vlast za ubistvo visokog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, sve dok se taj zločin ne rasvijetli.

"Odgovornost režima je najmanje u tome što je proizveo društveni milje u kome se ovako užasne stvari dešavaju«, rečeno je iz SNP-a i ocijenjeno da »Šćekićevo i sva nerasvijetljena ubistva šalju poruku o opštoj nesigurnosti u Crnoj Gori što treba da izazove strah kod građana«.

Predsjednik Srpske narodne stranke Andrija Mandić pozvao je danas crnogorskog premijera Mila Đukanovića da podnese neopozivu ostavku i ocijenio da građani i vlada Crne Gore postaju taoci organizovanog kriminala.

Šćekić je bio uključen u istragu brojnih zločina u Crnoj Gori. Bio je u timu koji je ispitivao ubistvo dvojice visokih policijskih funkcionera Gorana Žugića i Darka - Belog Rapopovića, kao i atentat na urednika "Dana" Duška Jovanovića.

Ubistvo Šćekića treći je atentat na policijske funkcionere u Crnoj Gori u posljednjih pet godina. Prethodna dva ubistva do danas su ostala nerasvijetljena.




XS
SM
MD
LG