Linkovi

Lens Armstrong koristio doping?


Mesec posle rekordne, sedme pobede na Tur de Fransu i objavljivanja da se povlači, najbolji biciklista današnjice, Lens Armstrong, još jednom je optužen za korišćenje dopinga. Ovog puta, optužbe imaju dodatnu težinu, jer se radi o uglednom francuskom dnevnom sportskom listu L'Ekip.

Prema tvrdnjama novinara ovog lista, a na osnovu dokumentacije iz laboratorije Šatane-Malabri, Armstrong je 1999. godine, kada je ostvario prvu od sedam uzastopnih pobeda na Tur de Fransu, koristio nedozvoljenu supstancu eritropoetin, poznatiju kao EPO, koja je otkrivena tek krajem 2003!

Iz laboratorije su saopštili da nisu imali imana sportista čije su uzorke testirali, tako da ne mogu da potvrde da li su uzorci u kome su pronađeni tragovi eritropoetina zaista Armstrongovi. S druge strane, američki biciklista ove optužbe je odbacio u saopštenju na svom zvaničnom internet sajtu.


'Ponoviću ono što sam rekao već mnogo puta - nikada nisam nedozvoljena stimulativna sredstva', zaključuje Armstrong u svom saopštenju.

XS
SM
MD
LG