Linkovi

Kontakt grupa zatražila od vlade Kosova veći angažman na unapredjenju poližaja manjinskih zajednica i decentralizacije vlasti


Šef američke kancelarije u Prištini Filip Goldberg je, posle sastanka sa premijerom Bajramom Kosumijem, izrazio zabrinutost zbog zaostajanja u tim procesima. Šefovi misija zemalja članica Kontakt grupe izrazili su danas u Prištini, na sastanku sa premijerom Kosova Bajramom Kosumijem, zabrinutost zbog usporavanja procesa decentralizacije, povratka raseljenih, stvaranja uslova za povratak i decentralizacije.

Goldeberg: Došli smo da bi iskazali našu duboku zabrinutost sporošću procesa u odredjenim oblastima, koje se konkretno tiču položaja manjinskih zajednica. Kosovske institucije trebalo bi da preduzmu konkretne mere da završe svoj deo posla”, rekao je šef američke kancelarije u Prištini Filip Goldberg.

Goldberg je dodao da Kontakt grupa priznaje napredak u ostvarivanju standarda, ali da ta ocjena neće uticati na stav izaslanika UN Kaja Eidea.

Goldberg: Ukoliko žele da procena bude onakva kakvu želi rukovodstvo, institucije i narod Kosova moraju da rade mnogo intenzivnije”, rekao je Golberg sa čijim se stavom i sugestijama saglasio i kosovski premijer Bajram Kosumi.

XS
SM
MD
LG