Linkovi

Nastavlja se potraga za napadačima u Egiptu


Egipatska policija je razmenila vatru sa beduinima u Sinajskoj pustinji, u okviru potrage za osumnjičenim izvršiocima subotnjeg trostrukog bombaškog napada u Šarm El Šeiku, u kojem je poginulo 90 ljudi.

Vladini izvori navode kako se veruje da beduini kriju nekoliko Pakistanaca za koje sumnjaju da su umešani u bombaške napade.

Novinska agencija Rojters navodi izvore policije da je uhapšeno 25 beduina.

Policija je ranije objavila fotografije osumnjičenih Pakistanaca i oblepila ih na aerodromu i oko mesta napada. Pakistanci su kako se navodi - pre mesec stigli iz Kaira u Šarm El Šeik.

Pakistanski predsednik Pervez Mušaraf rekao je da je komandni i komunikacioni sistem Al Kaide u Pakistanu eliminisan i da teroristička organizacija Osame Bin Ladena nije mogla da organizuje napade iz Pakistana.

"Da li je moguće da u ovoj situaciji neko iz Al Kaide sjedi u Pakistanu, bez obzira o kome se radi, i da kontroliše stvari u Londonu, Šarm El Šeiku, Istanbulu ili u Africi? Ne to je apsolutno nemoguće", rekao je Mušaraf.

Predsednik SAD se upisao u knjigu žalosti

Predsednik Buš i prva dama SAD Lora Buss– danas su posetili egipatsku ambasadu u Vašingtonu gde su se upisali u knjigu žalosti.

Predsednik je rekao egipatskom ambasadoru da odgovorni za bombaške napade u crvenomorskom letovalištu Šarm El Šeiku nemaju savest i da ih vodi ideologija mržnje. Predsednik Buš je takođe rekao da Sjedinjene Države saosećaju sa narodom Egipta.

XS
SM
MD
LG