Linkovi

Vlade Divac: Još nisam doneo odluku o povlačenju iz košarke


Vest da je Vlade Divac odlučio da završi karijeru, koja je očekivano izazvala veliku pažnju kako u SCG tako i u američkim medijima, po svemu sudeći je preuranjena. U razgovoru sa američkim novinarima, Divac nije potvrdio da se povlači.

"Trideseti septembar, to je dan kada ću doneti konačnu odluku šta dalje", rekao je Divac za današnji 'Los Anđeles Tajms', dok je takođe kalifornijski 'Pres Enterprajz' objavio nešto duži telefonski razgovor sa 37-godišnjim veteranom. Divac je za ovaj dnevnik izjavio da vesti o njegovom povlačenju ovog trenutka - nisu tačne i dodao da će zdravstveno stanje njegovih leđa umnogome odlučiti o nastavku karijere, mada i dalje čeka da čuje šta Lejkersi žele.

"Prvo moram da sačekam da vidim da li me Lejkersi žele. Ukoliko me ne žele, onda treba da razmislim o svojoj budućnosti, o povlačenju, ali u ovom trenutku nisam još doneo odluku. Trenirao sam i leđa su uglavnom OK. Da bi nastavio da igram moraće da budu potpuno zdrava, ali nema nikakve žurbe, videćemo. Međutim, mnogo bih voleo da nastavim da igram i sara]ujem sa Filom Džeksonom, ukoliko sve to može da se uklopi", zaključio je Divac, dodavši da su ga tokom prošle nedelje bolela leđa dok je trčao sa decom u kampu u Redondo Biču.

Divčev menadžer Mark Flajšer, u telefonskom razgovoru sa novinarem dnevnika 'Arizona Ripablik' potvrdio je da njegov klijent neće saopštiti odluku do kraja septembra, dok je portparol Lejkersa, Džon Blek izjavio da Divac nije obavestio klub o nameri da se povuče.

Ukoliko Lejkersi odluče da zadrže Divca, on će naredne sezone zaraditi oko 5,3 miliona dolara, u suprotnom, pripašće mu dva miliona. Drugi mogući scenario je da Lejkersi otkupe Divčev ugovor za dva miliona, a onda ponovo potpišu ugovr sa njim na godinu dana za veteranski minimum od oko 1,5 milion, čime bi ušetedeli oko tri miliona u taksi na luksuz. Divac, koji je na 1.134 utakmice u 16-godišnjoj karijeri imao učinak 11,8 poena, 8,2 skoka i 3,1 asistenciju, jedan je od trojice klasičnih centara u sastavu Lejkersa. Tu su još Kris Mim i 17-godišnji Andrju Bajnam, 10. pik sa poslednjeg drafta. Kvami Braun koji bi do kraja meseca trebalo da stigne u trejdu iz Vašingtona, takođe može da igra na poziciji 'petice'.

XS
SM
MD
LG