Linkovi

Kvami Braun u Lejkersima za Kerona Batlera i Čakija Etkinsa ili Devina Džordža


Ono o čemu se proteklih dana dosta spekulisalo, danas je dobilo potvrdu iz za sada nezvaničnih izvora, koji su, kada je reč o transferima u NBA ligi, gotovo uvek u pravu. Prvi pik sa drafta 2001. godine, Kvami Braun odlazi iz Vašingtona u Los Anđeles Lejkerse, koji će u zamenu za njega Vizardsima proslediti Kerona Batlera i još jednog igrača – plejmejkera Čakija Etkinsa ili krilo Devina Džordža.

Dvadeset-trogodišnji Braun je prvi srednjoškolac u istoriji izabran kao prvi pik na draftu, ali tokom prve četiri profesionalne sezone nije opravdao očekivanja uprave Vizardsa. Pored slabog napretka u igračkom smislu, Braun je imao ekcese i na terenu i van njega, a 'kap koja je prelila čašu' kod trenera Edija Džordana bio je izostanak sa treninga tokom plej-of serije protiv Čikaga, posle čega je Braun suspendovan i odstranjen iz tima. Prošle sezone igrao je na svega 42 utakmice, uz učinak 7 poena i 5 skokova po utakmici, a publika u 'MCI centru' mnogo puta mu je zviždala.

Batler je, s druge strane, prošle godine bio jedan od najkonstantnijih košarakaša Lejkersa, sa prosekom od 22 poena u poslednjih 15 utakmcia sezone. Dvadeset-petogodišnji bek trebalo bi da predstavlja adekvatnu zamenu za Lerija Hjuza, koji je prošle nedelje postigao dogovor sa Klivlendom i odlučio da napusti Vašington. Ako se Lejkersi budu pitali, mnogo veće šanse da se pridruži Batelru u Vizardsima ima 30-godišnji plejmejker Čaki Etkins, koji uprkos solidnoj sezoni, u kojoj je postizao skoro 14 poena po meču, teško da može da se uklopi u 'napad u trouglu', koji će forsirati Fil Džekson. Za razliku od njega, Devin Džordž je vrlo dobar odbrambeni igrač i upoznat je sa Džeksonovim sistemom. Pored ovog trejda, Lejkersi su postigli dogovor sa Lukom Voltonom, koji će i naredne dve sezone ostati u Los Anđelesu.

Od ostalih dogovora postignutih tokom današnjeg dana izdvajamo odlazak Džeroma Džejmsa iz Sijetla u Njujork. Niksi su bivšem košarkašu podgoričke Budućnosti ponudili petogodišnji ugovor, po kome bi trebalo da zaradi 29 miliona dolara. Kao odgovor na problem koji se pojavio njegovim odlaskom, Soniksi su stupili u kontakt sa 35-godišnjim veteranom Dejlom Dejvisom, koji je prošle godine igrao za Golden Stejt i Indijanu. Pejsersi žele da ga zadrže, a ostali interesenti su: Klivlend, Filaldelfija, San Antonio i Nju Džersi.

XS
SM
MD
LG