Linkovi

NBA liga i igrači sve bliži dogovoru kojim bi bio izbegnut "lok-aut"


Pregovori zvaničnika NBA lige i Udruženja košarkaša oko novog kolektivnog ugovora, kojim bi se izbegao novi 'lok-aut' nastavljeni su protekle večeri i prema izjavama onih koji su u svemu tome učestvovali postignut je značajan napredak.

"Do kraja nedelje radne grupe trebalo bi da održe još nekoliko sastanaka, a u utorak ćemo se ponovno okupiti u kompletnom sastavu", izjavio je zamenik komesara NBA lige Ras Granik, posle sastanka u njujorškom hotelu "Menhetn", koji je trajao neverovatnih 11 sati.

Podsećamo da su najpornije stavke novog kolektivnog ugovora oganičnje starosti rukija, pooštrena doping kontrola i maksimalno trajanje ugovora igrača. Važeći kolektivni ugovor ističe 30. juna i ukoliko do tada ne bude postignut sporazum, prekidaju se sve aktivnosti lige: neće biti letnjih liga i prelaznog roka, trening kampovi i početak sledeće sezone mogli bi biti odloženi, a u najgorem slučaju i cela liga otkazana, što se ove godine dogodilo u NHL ligi.

Dvejn Kejsi novi trener Minesote

Minesota Timbervulvsi saopštili su ime novog trenera. Tim koji je ove sezone bio najveće razočarenje, s obzirom na izostanak iz plej-ofa, posle plasmana u finale Zapada godinu dana ranije, u narednoj sezoni vodiće doskorašnji pomoćnik u stručnom štabu Sijetl Soniksa – Dvejn Kejsi.

Kejsi je poslednjih 11 godina proveo u Sijetlu, pre toga je pet godina bio selektor košarkaške reprezentacije Japana, a isto toliko vremena proveo je i na Univerzitetu Kentaki, takođe kao asistent.

Sutra uveče peta utakmica finala

Sutra uveče u Detroitu se igra peta utakmica finala NBA plej-ofa između zvaničnih šampiona Pistonsa i San Antonio Sparsa. Kao što je poznato San Antonio je dobio prve dve utakmice u svojoj dvorani ubedljivo, Detroit se još ubedljivije revanširao u prva dva susreta u svom "Oburn Hilsu", a istorija NBA plej-ofa govori da će pobednik sutrašnjeg duela biti u velikoj prednosti.

U do sada 23 finalne serije koje su došle do 2-2, pobednik petog meča osvajao je titulu 17 puta, što je procenat uspešnosti od skoro 74 odsto. Poslednji put dogodilo se to 2003. kada su upravo Sparsi dobili peti meč protiv Nju Džerija, a zatim već u šestom došli do šampionskog prstena. Poraženi u petom mčeu finala poslednji put je došao do titule 1994, kada su Hjuston Rokitsi dobili šestu i sedmu utakmicu protiv Njujork Niksa na putu ka prvoj od dve uzastopne titule.

XS
SM
MD
LG