Linkovi

Povučena poternica za Mirjanom Marković


Okružni sud u Beogradu potvrdio je da je povučena poternica za Mirjanom Marković, suprugom nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije, Slobodana Milosevića.

O toj odluci je obavešten i Interpol. Poternica je ukinuta po odobrenju tužilastva, nakon obećanja advokata Mirjane Marković da će se u septembru pojaviti na sudjenju za posredovanje u nezakonitom dodeljivanju stanova iz fonda Vlade Srbije.

Ta optužnica Mirjanu Marković tereti da je zajedno sa Živkovim Cicom Knežević, tadašnjim generalnim sekretarom Vlade Srbije, učestvovala u nezakonitom dodeljivanju stanova. Jedan od njih dodeljen je Iloni Pešić, koja je bila dadilja unuka bračnog para Milošević – Marković. Osim toga, MUP Srbije je sumnjičio Mirjanu Marković za umešanost u ubistvo bivšeg predsednika Predsedništva Srbije Ivana Stambolića, zbog čega joj je MUP uputio poziv da se vrati u zemlju radi informativnog razgovora. Nakon toga za njom je raspisana poternica.


Mirjana Marković je napustila Srbiju u pocetkom 2003. godine, jer se nije odazvala pozivu na sudjenje. Za njom raspisana međunarodna poternica je povučena.

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Vlajko Senić izjavio je agenciji FoNet da bi ukidanje poternice za Mirjanom Marković "ukoliko postoje i najmanje indicije da se radi o nekakvoj vrsti političke trgovine ili nagodbe, predstavljalo prvorazredni skandal".

Socijaldemokratska unija ocenila je da odluka da se povuče poternica za Mirjanom Marković, predstavlja novi šamar demokratskoj javnosti Srbije.

Predstavnici vladajuće koalicije se nisu izjasnili o povlačenju poternice za suprugom Slobodana Miloševića.

XS
SM
MD
LG