Linkovi

Denika Petrik za istoriju


Englez Den Veldon slavio je na ovogodišnjoj trci «Indianapolis 500», ali će javnost trku pamtiti po nečemu sasvim drugom...

Dvadesettrogodišnja Denika Petrik je kao vozač već ostvarila naujbolje vrijme u kvalifikacijama za Indi 500, a od juče je prva žena koja je - u istoriji čuvene trke – bila u vođstvu...

U svom prvom nastupu, za tim Bobija Rahala i Dejvida Letermana, ostvarila je zavidno četvrto mjesto, iako je vrlo lako mogla da stigne i do trona.

Denika Petrik je startovala sa 4. pol pozicije i u 56. krugu već je ušla u istoriju. Tada je preuzela vođstvo, što nije uspjelo nijednoj dami prije nje.

No nakon prvog narednog pit-stopa, prestiglo je petnaestak automobila. Hrabrom vožnjom, ponovo se, međutim, probila među vodeće i nakon 176. kruga, kada su njeni rivali morali u pit-stop, ponovo se našla na čelu trke.

U nekoliko posljednjih krugova, pokušavala je da sačuva i gorivo i vođstvo, ali je Englez Den veldon ipak pretekao. Denika je trku završila na četvrtom mjestu. Ovdašnji sportski komentatori kažu – istorijskom četvrtom mjestu.

XS
SM
MD
LG