Linkovi

Ana Ivanović preko Ameli Morezmo do 4. kola Rolan Garosa


Mlada teniserka SCG Ana Ivanović plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske izvanrednim trijumfom nad 3. teniserkom sveta, domaćom takmičarkom Ameli Morezmo. Sedamanestogodišnja Beograđanka pobedila je sa 2-1, po setovima 6:4, 3:6 i 6:4 posle dva sata i osam minuta igre na centralnom terenu 'Filip Šartije'. Ana Ivanović tako je prekinula seriju od od tri poraza i zabeležila prvi trijumf u karijeri protiv snažne Francuskinje.

Ivanović je odlično počela meč i uprkos brojnim greškama relativno lako osvojila prvi set, najviše zahvaljujući velikom broju direktnih poena. Kada je u drugom povela sa 3-1 i imala dve brejk lopte na servis rivalke, činilo se da će brzo završiti meč, ali je domaća publika izuzetnom podrškom doprinela da se Morezmo vrati u meč, osvoji najpre gem na svoj servis, a onda i naredna četiri, za izjednačenje u setovima. Ana Ivanović je i u trećem setu povela sa 3:1, onda dopustila protivnici da izjednači, ali je pri vođstvu mlade Beograđanke - 5:4, Morezmo potpuno stala, napravila seriju grešaka i bez osvojenog poena izgubila svoj servis, a samim tim i meč. Poslednji poen bila je dvostruka servis greška Francuskinje.

U 4. kolu, Ana Ivanović, koja je 29. nosilac na 'Rolan Garosu', sastaje se sa 22. nosiocem, Italijankom Frančeskom Skjavone, koja je pobedila Nemicu Anu-Lenu Grenefeld sa 2-0, po setovima 7:6, 7:5.

Za razliku od Morezmo, koja ponovo ostaje bez Grand Slem titule i sa četvtrfinalom kao najvećim dometom pred domaćom publikom u Parizu, šesti dan Otvporenog prvenstva Francuske bio je izuzetno uspešan za Ruskinje. Plasman u četvrto kolo obezbedile su Marija Šarapova, Svetlana Kuznjecova, Nađa Petrova i Elena Bovina.

U konkurenciji tenisera, njihov sunarodnik, šampion Austrelijen Opena Marat Safin plasirao se u osminu finala pobedom nad osvajačem 'Rolan Garosa' iz 2003, Špancem Huanom Karlosom Fererom - 7:6, 7:5, 1:6, 7:6. Safina u nastavku čeka drugi Španac, Tomi Robredo, koji je lako eliminisao sunarodnika Davida Sančesa – 6:4, 6:3, 6:1. Prošlogodišnji finalista, 8. nosilac ove godine, Argentinac Giljermo Korija, posle Novaka Đokovića, mnogo lakše je eliminisao Austrijanca Melcera – 6:1, 6:1, 7:6.

XS
SM
MD
LG