Linkovi

"Autostoperski vodič kroz Galaksiju" najgledaniji film u sjevernoameričkim bioskopima


Proteklog vikenda, najviše interesovanja bioskopske publike u Sjevrenoj Americi privukao je ”Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”, odnosno “Autostoperski vodič kroz Galaksiju», rađen po istoimenom romanu Daglasa Adamasa. Humoristična i folozofska priča o našem svemiru se moguće neće dopasti svima koji su uživali u Adamsovom rukopisu, ali je napravljena relativno interesantnom za mainstream publiku. Tokom prvog vikenda prikazivanja “Autostoperski vodič kroz Galaksiju», zaradio je oko 22 miliona dolara, čak 8 više od dugo najavljivanog nastavka sage o agentu Tripl-Eks (XXX) sa Ajs Kjubom umjesto Vina Dizela u glavnoj ulozi. «Tripl-Eks: Stanje Unije» zaradio je 14 miliona i u ovonedjeljnom «boks-ofisu» završio izvan prošlonedjeljnog hita «Prevodilac», sa Nikol Kidmen i Šonom Penom.

Na četvrtom i petom mjestu su rimejk «Amitivil horora» i avanturistička kombinacija filmova o Indijani Džonsu i Džemsu Bondu – «Sahara».

Kritika o kvalitetu pet najgledanijih filmova, ako se donekle izuzme “Autostoperski vodič kroz Galaksiju» nije napisala bog zna koliko lijepog, što holivudskim filmadžijama može da posluži kao opravdanje za konstantan pad profita i gledanosti tokom proteklih 10 sedmica.

XS
SM
MD
LG