Linkovi

Muškarac uperio pištolj u glavu potpredsednice Argentine


Trenutak napada na Kristinu Fernandez
Trenutak napada na Kristinu Fernandez

BUENOS AJRES - Jedan muškarac pokušao je da ubije potpredsednicu i bivšu predsednicu Argentine Kristinu Fernandez ispred njene kuće, ali pištolj nije opalio, saopštio je predsednik Argentine.

Muškarca su ubrzo savladali pripadnici obezbeđenja potpredsednice, rekao je Alberto Fernandez, koji nije u srodstvu sa potpredsednicom.

"Muškarac je uperio pištolj u njenu glavu i povukao obarač. Nakon incidenta je rekao da je imao pet metaka u oružju, ali da ih nije ispalio", rekao je predsednik Argentine.

Napadač je indeitifikovan kao državljanin Brazila, Fernando Andre Sabag Montijel, koji nema policijski dosije.

Potpredsednica nije povređena, a napadač, koji je stajao u masi njenih pristalica, je brzo savladan.

Đina Debai, koja je stajala blizu potpredsednice, rekla je za AP da je čula zvuk povlačenja obarača, ali da nije shvatila da je reč o pištolju dok napadača nije savladalo obezbeđenje.

Predsednik Fernandez je napad nazvao najozbiljnijim incidentom otkako se vratila demokratija 1983. posle vojne diktature, i pozvao političke lidere i društvo da osude pokušaj ubistva.

Kristina Fernandez je napadnuta u momentu kada joj se sudi za navodnu korupciju dok je bila predsednica, od 2007. do 2015. godine. Ona poriče optužbe.

XS
SM
MD
LG